登記成會員
搜索
查看: 12589|回復: 10

Salomon 鎖羅門越野鞋 3D Ultra2

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

自上一對 A牌跑山鞋的不快經歷後,決定入手 Salomon。
研究左好大輪,平衡輕便、耐用、鞋底紋後,決定放棄快蝕的 Speedcross
一係 Wing,一係3D Ultra
首先去 Over地人睇,用 VIP 加 $75 coupon 都要九舊水,印象中紅磡廣場有一間戶外店的 Salomon 好平,所以去看看。
結果,因斷碼及款式有限問題,入手了 3D Ultra2。
左折右扣下,七百蚊仲有得找埋單…

今次蛇咬我都會keep單!

今晚帶佢開光,輕鬆跑 2-3k 的平路,相對來說不算很重,但也不是身輕如燕一類,但貼腳及舒適程度一流,隻腳完全無投訴,而且非常穩定。
希望今個星期可以用佢去順利完成梅窩 Action Sprint。

因為呎碼關係,只可以在黑藍色和這對灰綠橙色2選1,結果選了後者,Sharp少少。

鞋底的坑紋沒有 Speedcross 突出,但看來亦算有不錯的找地力。

鞋的型號就藏在快索式鞋帶後面,快索式鞋帶設計及穩定性不錯,加分。

鞋側的 Sensifit 斜紋及logo,代表了 Salomon 越野戰鞋的血脈。

且看今個星期日,它和我的表現如何吧!

歡迎加入鎖羅門一族!
吟你今天成績如何?
willywong 發表於 8-4-2013 01:01 AM
吟你今天成績如何?

無帶頭盔,現場又無得借… 唔比玩…
Homan 發表於 8-4-2013 02:08 PM

這是你的縮命

這是你的縮短。

這是你的縮短。
egg_studio 發表於 10-4-2013 06:05 PM
這是你的縮短。

哈哈  無計,我應該借R7個鏡盔
星期5晚參加左 2XU 個鳳凰山來回賽,天氣好好,但路面濕滑泥濘。
呢對 3D Ultra 鞋底比較硬,在濕滑石級面跣到PK左十幾次
所以我結論暫時係:呢對係一對不錯的行山鞋,但暫時未發現佢有任何優勢,有機會要試試 Speedcross
Speedcross 鞋底十分較,過石時反而比 Lab 更好,沙泥路又咬地,有機會可一試。
salomon一般都係擦子膠底,挽唔耐