登記成會員
搜索
查看: 5879|回復: 7

[圖片/文章] 麗江單車路線

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

先幾日到過麗江,到城中某單車鋪取得建議路線圖,共大家參考。

另外,超馬比賽嘅 Day 2,發現咗一流 MT bike 路線,就係於海拔約 2900m Longwang Bian 嘅下坡至 Benxi (1980m),約 14 km。沿途有大沙地、杉樹林、碎石路等唔同地形,但全程唔駛抬車。(地圖請於另 post 下載 http://www.photomarket.hk/forum. ... amp;extra=#pid30618

當時和很多AAE的參賽者聊天,大家都不約而同地認為 Day 2 在哈巴那邊很適合玩MTB!
真係要研究下年尾大計
啲相好靚呀! btw, 我知 XTE 九月會攪麗江 mtb tour, 有興趣可以 lum lum.
ymk 發表於 7-5-2012 12:50 PM
啲相好靚呀! btw, 我知 XTE 九月會攪麗江 mtb tour, 有興趣可以 lum lum.

麗江踩 MTB 冇乜特別(馬路、遊客踩嘅路線),但香格里拉就有好靚嘅山路(真正 MTB cross country 路)。
I mean 香格里拉.  Anyway, 若有最新資料會 share 比大家.
ymk 發表於 7-5-2012 02:24 PM
I mean 香格里拉.  Anyway, 若有最新資料會 share 比大家.

若有更多資料,請share,我好大興趣. thx.
dates available already (2012年9月6-11日), but no details yet.
http://xtechinese.xte.hk/page60a.html