登記成會員
搜索
查看: 4291|回復: 2

iTunes 11 與 Prison Break 越獄 (50%係評論、50%係笑話)

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

Apple 近日推出 iTunes 11 ,功能方面,多咗少少雲端嘢,最大分別只係 support 新機種。對於冇買新機嘅人嚟講,不太吸引。

Screen Shot 2012-12-12 at 3.14.26 PM.png
響其他 Apple Fans 網站,都不約而同提及新嘅 mini player,「最創新」功能係可以顯示下一首歌。不過,原來只限音樂檔案。介面方面,所謂簡化 -- 是否好用,見人見智。

響咁多代 iTunes 入面,都發現有一個問題,就係 Podcast 係唔會播下一首。可能 Apple 認為 Podcast 唔係音樂,所以唔駛 / 唔可以自動播下一首 ...... 不過,神奇嘅係,響 iPad/iPhone/iPod 上係會自動跳去下一首。

當然,到 itunes 11 都冇改善呢個問題。

去番 iTunes 本身,因為 Apple 往往同 Jailbreak 扯上關係,所以心血來潮,諗起好多年前一套美劇 Prison Break,試試響 iTunes Store 入面睇睇有冇得賣 / free download?

Screen Shot 2012-12-12 at 3.17.07 PM.png
搵到!仲幾齊全。

Screen Shot 2012-12-12 at 3.17.48 PM.png
Sign in 後,原來我係香港人,所以唔做我生意。

Screen Shot 2012-12-12 at 3.16.27 PM.png
上圖為 sign in 前,有 TV Shows

Screen Shot 2012-12-12 at 3.18.32 PM.png
Sign in 後,TV Shows 立刻消失。

最後點解決呢?好多人教用美國信用卡、買 gift card 等,不過,最快捷係:

Screen Shot 2012-12-12 at 3.35.21 PM.png

我鐘意後半 part 的教學!
you are right ,not good bad bad~~