登記成會員
搜索
樓主: c_Foo

想出 iPhone4? 停一停諗一諗

火.. [複製鏈接]
回覆 20# hongdonald

我今日係smartone 出左.. 一早去到 smartone 門市攞機,沒人排隊,過程快而順利. 原來只要肯等一星期,跟本唔需要係條街到死等爛等..

用落當然比我部2G順同靚,但係沒左我最緊要既速成輸入法,以後打中文就煩了. 之前部機JB左,裝左iAccess,入中文真係好好用. iphone 個倉頡一比就會覺得好差..

其家既 function 大家係好地方都睇過,不詳談了.

可能部2G有 Kama Lo 既簽名(有少少脫色了),依家唔係好想轉用部新機, 真係要搵個機會叫佢再簽落部iphone4 到.

我部 3Gs 而家係公司擺擂台, 用 Wifi 比拼上網速度, 打咗3個回合, 結果2贏1敗(敗條鼻毛位), 而家同好多仇家結怨......放工喇, 代穩部 3Gs 走人

*** 今晚有第二條片睇.
回覆  hongdonald

我今日係smartone 出左.. 一早去到 smartone 門市攞機,沒人排隊,過程快而順利. 原來 ...
sunnyslhf 發表於 6-8-2010 04:17 PM

IOS4.0.1 JB 都可以用
iAccess 架.....
U duel with androi
回覆 23# wongfai

不過又要比錢買過
今日下午第二及第三位同事的 iPhone4 到手, 立即來個上網速度測試, 大家一齊 Wifi 上網, 明顯地已經冇之前第一部 "Wifi >> 3G >> E" 亂跳現象, 至於第二次打擂台結果如何, 去片(事先聲明以下上 Apple 及 Yahoo 之前已上過一次, 即兩部機都有"記憶", 左邊為 iPhone4, 右邊為 iPhone 3Gs). 測試過後, 同事乙低下頭說冇野好講, 接著第三位一樣地用上述方法測試, 分別都係上 Apple, Yahoo, Google 網頁, 今次賽果正路得多, 速度係 iPhone4 快d, 暫時報告完畢
有冇試過換過第二個 router, 或將 router 嘅 security level set 到最低?然後再試吓有冇分別?
回覆 27# egg_studio

c_foo 已經做左好多架啦。要佢SET個WIFI?
公司野我估唔到佢SET
試下轉條無咩人用既CHANNEL,記得最多人用係6..
Router 方面我攪唔到(I.T.部攪), 如果用 3G 比拼上網速度又唔公平, 我用"3", 另外同事用 CSL 同 Smartone.

呢個測試只不過係小小的參考(我寫字樓的參考), 要買既 "阻的阻不了!" 黃生呵(死喇邊位黃生呢, 呢度咁多位.)
回覆 30# c_Foo

試下disable 左 3G, Data transfer 既 function.. 純用 wifi, 睇下邊部快.
回覆  wongfai

不過又要比錢買過
sunnyslhf 發表於 6-8-2010 10:54 PM

爬下文啦... 好似出左破解版, 就算要比一舊水呀 , 你真係覺得咁好用都會比架啦....
從片2黎睇 .... 頻寬非常之慢.... ; 其實你可以試下用 3HK 張 SIM 卡落部 IPHONE4 道試下行 3G 既速度係點架.... 再將 SMARTTONE 果張落你部 3GS 度試, 試下會點 ????
回覆 32# wongfai

我裝左啦,我之前用2G都比個錢,只係轉左新電話,又要比過.
回覆  wongfai

我裝左啦,我之前用2G都比個錢,只係轉左新電話,又要比過. ...
sunnyslhf 發表於 7-8-2010 09:24 PM

都話有破解版囉
回覆 35# wongfai

Please respect copyright. 我當然知可以break左佢,我只係發下牢騷,點解APPLE 沒快速成,又要我比多次錢買.
回覆  wongfai

Please respect copyright. 我當然知可以break左佢,我只係發下牢騷,點解APPLE 沒快 ...
sunnyslhf 發表於 7-8-2010 11:45 PM

比左唔駛再比丫應該,iTunes restore同sync d apps咪得囉!?
另外可以試下在setting入面裝筆劃輸入法丫,都易用
回覆 38# Homan

iAcces 係應機,轉左機要比多次錢. Anyway, 比左錢了. 如果 Apple下n代有埋速成就好了。

其實筆順都OKAY既,只係我慣左速成。改不了。
中文有太多輸入法了,好難全面顧及,如果有 Apps 可以購買,少少錢都唔係問題 ,就算手寫,早前都有一個 Apps 比iPhone 原裝果個好,都係賣百鬆 d ,幾千蚊買部機,我唔會慳果一二百