登記成會員
搜索
查看: 12916|回復: 45

想出 iPhone4? 停一停諗一諗

火.. [複製鏈接]

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

身邊同事已有 iPhone4, 立即來個速度比拼, 發現 iPhone4 同 iPhone 3GS 同時開啟 WiFi 上網, iPhone4 竟然出奇地慢(見片), 並且自動跳回行 3G (相信係個別問題, 亦同傳言的接收問題不某而合), 另外畫面, 鏡頭質素已經提升的 iPhone4, 把玩過後無什驚喜, 個人覺得無衝動由 3GS 升級 , 暫時報告完畢, 有興趣想知多 d 請提出, 我又借同事部 iPhone4 作測試
對小弟呢D未用過IPHONE 既人,出IPHONE只係唯一選擇,無奶油出番IPHONE 3GS掛..
唔明咩叫:「並且自動跳回行 3G」
回覆 2# hongdonald

呢點我都同過我姨仔講, 未出過 iPhone, 當然出新機, 不過接收肯定差過"衫", 如果用"衫"用到媽媽聲, 呢部即刻比我大腳踢落咸水海
從片中黎睇 .... 會唔會係佢部機 WIFI SETTING 出左問題呢 ? 如果大家同一個路由器取 DATA , 冇理由郁都唔郁架 !! 聽日返去攪清楚再出POST ~
回覆 5# wongfai

WiFi setting 唔會出現問題, 因同 3GS 一樣地 set, 問題係 iPhone4 出現咗 WiFi 符號過一陣就會跳返去3G, 而我部 3GS 就仍然好穩定地 WiFi 緊.

一係 iPhone4 放棄 WiFi 功能, 全程行3G, 不過行 3G 未比拼過 CSL 定 3 快 (係我Office)
回覆 3# Homan 有時仲會自動跳去 "E" 但同時有 CSL, 但我用 3GS 從未出現過 "E", 因收唔到 3G 會顯示 2G.
如果唔計 iPhone 本身問題,router 嘅 setting 係可以出現呢個問題。

有 d router (例如我用緊果個) 會自己限制同時有多少部 device (iMac、電話、iPod Touch、printer (我個係 network printer、Slingbox 等) 接駁,而 "外來" 嘅 device 響未 authorize 之前係會出現你呢個情況 -- router 等幾秒或即時 cut 咗 "平時唔多見" 嘅 device,所以 WiFi 會冇咗。

(Hawaiiandaily 早前嚟我屋企上唔到網原來係呢個原因)
如果唔計 iPhone 本身問題,router 嘅 setting 係可以出現呢個問題。

有 d router (例如我用緊果個) 會自 ...
egg_studio 發表於 5-8-2010 01:58 AM

冇錯.... ROUTER SETTING
咁我聽日再問清楚, 再試(比iPhone4攞線先), 再係度報告!
Router setting 限制咗數量 >>> 會否滿額後, Device 攞唔到線? iPhone4 係攞到線有 "Wifi" 顯示, 接著自動跳去 3G, 有時仲會跳去顯示 "E".
呢兩日經小弟過手既iphone 4 超過300部,個packing 比3gs 時細..
回覆 11# c_Foo

試過幾多部 iPhone 有呢個問題?
回覆 13# egg_studio

試就試過一部, 不如叫過手超過300部既 hongdonald 做測試
我份part time做物流業
呢排iphone 熱.所以order多左
全部係未開ga...
又離題, 扣你分 !
另外位同事剛剛攞咗新機, 稍後測試
3HK 又出上年絕招 , 響你一野電話扮有人聯絡過你, 係你自己唔去拎機...
已經試咗另位同事部 iPhone4, 真係出 iPhone4諗清楚 ~~

測試係 iPhone4 同 3Gs 用 Wifi 上網......(結果今晚放片)
seems iphone 4's wireless function problem cannot solve, besides this, how about the mon, speed, and IOS4's performance?