登記成會員
搜索
樓主: Homan

硬架介紹…

火.. [複製鏈接]
Size 問題請睇爭我另 post ...... 我唔敢話康X奴錯 (特別係佢身為香討車神 ) ,不過 size 真係唔係咁度......

你車都未買已經諗定借比康X奴,你為人都非常大量、豪爽、視單車如 X 土 (唔識打) ,令小弟欽佩欽佩。

都係果句,上網 check 來 check 去,不如去單車鋪試一試咪仲方便?
16"對你來講又太細!個人覺得軨冇必要買咁貴(買ALEX 軨令你筆直大降!),不喜勿插! ...
hongdonald 發表於 18-5-2010 11:04 PM

錯,請睇我另 post
我係指我以前借過我架「大漢」比佢…
當然,往後要借我「可能的MTB」都無問題…
不如你攞咗 MT bike 牌先啦,咁入山都可以叫埋你。
每個牌子車架size都有唔同,第一次出MTB,最好買細架,入山易操控
多謝大家意見,我會去看看屯門果架MTB。
如果坐落OK,都會照去馬。
有時間去一轉飛球試身吧,起碼知自己咩size ~~
今日中午同cfoo兄傾過,真係強烈建議李兄去飛波/野牛度一度身先~
如果唔係到頭來得不儻失,要再花錢換另一個車架
終於入手…

• A1 Premium Aluminum frame, double butted TT, ORE DT, externally relieved head tube, reinforced disc mount, forged dropouts
  • RockShox Dart 3 SL fork, 100mm, Mag Lower, 28.6mm Cro-Mo stanchions, coil spring, alloy steer, rebound adjust w/ lockout and preload adjust
  • Specialized 3D forged alloy stem, two bolt, 25.4mm, 10 degree rise
  • Specialized Enduro, dual density Kraton grips
  • Shimano FCM-341-8 crankset, Octalink Spline, replaceable rings Shimano cartridge bearing BB
  • Specialized/Alex RH 26, double wall rims, CNC side walls

另換了油壓自動除塵碟煞、Grip、Shimano lock踏、米芝蓮車呔

$12,800

不過買左之後又有D後悔,早知咁不如要軟架!
Hxxxdonald兄,有無興趣要呢部?
不連米芝蓮呔,我八折讓比你?

後悔平得滯呢, 係時候買Lock