登記成會員
搜索
樓主: egg_studio

吸毒後感 :Merida MTB

火.. [複製鏈接]
講埋係師兄介紹都要六仟七,比起網上賣六仟實在有點不甘。
咁你真係要等 Alex 兄出現了。
唔係急既話,我就建議ching 等到9月先買11年款/未見最低位既10年款!
暫時網上伍仟九加運費,真係有d心動,不過師兄建議亦有理!自從在標x看了車後就好難忘記佢了!講到好似初戀咁!唔好意思
買野講眼緣, 啱自己要求去馬啦, 況且買完之後冇耐又換, 等等等......咁耐, 我攞到環港冠軍你都仲睇緊架車
回覆 44# okokokla

咁運費幾多?
運費100元。cfoo兄很毒呀!
呢度一向都好毒,但同其他人唔同,我地毒完你之後會有活動延續你中毒嘅情況。
無毒不丈夫嗎

你開邊飯我地都咁毒,至怕你唔精,至怕你唔嚟 ~~
運費100元。cfoo兄很毒呀!
okokokla 發表於 19-7-2010 02:49 PM

運費即係call 雞記既費用?
無毒不丈夫嗎

你開邊飯我地都咁毒,至怕你唔精,至怕你唔嚟 ~~
c_Foo 發表於 19-7-2010 06:10 PM

但係講個秘密你聽,講毒人唔係c_foo兄最叻,佢最叻係自己毒發身亡先架…
回覆 47# okokokla
應該是你email我吧? 其實呢度d師兄所講同我回覆你的內容差不多, 你係咪想買TFS-400D(白色)果架?
我也經歷過呢個階段,可惜呢度大部份師兄的戰車都身價不菲, 當時在未試過車的情況下隔山買牛, 如今不想你他朝後悔當初, 我可以俾係試下架車先再作決定。
回覆 52# Homan

你見我係波神唔係波人就知我唔係人, 已經毒發身亡死咗9世
回覆 52# alexphoto

Alex師兄言下之意,有所後悔?
回覆 54# okokokla

咁都比你發現, 幣傢伙
回覆 55# c_Foo

咁即係點?唔好買?順便問吓家陣係唔係無Anthem s或x?
買野前先凊楚自己實際用途,睇多d問多d。
其實六至七仟有乜好介紹?要軟架。標X都話400d係不二之選。一係就等九月出新款好了。
其實點解要軟架
回覆 54# okokokla
其實又唔可以話後悔,任何人都無可能第一次就買到一架完全適合自己的單車,尤其是成車, 經過一段日子你就會發覺這裏有些不好,那裏有些不妥, 為有等有多餘錢的時候改一改,或另覓新歡。我當初以為軟架一定好舒服,唔會坐到Pat Pat痛,但卻不知因此會卸掉很多力, 再講平日踩市區馬路為主,我九成時間關掉後避震,那我要軟架來作啥!? 所以你想清楚平日踩什麼類型的路多再決定吧。
(其實我見MTB比賽中一些優勝者都是硬架,只要技術好, 硬架足以應乎香港大部份的路線, 我看來不是MTB的材料, 用軟硬架都一樣慢,一樣PK