登記成會員
搜索
樓主: kingswoodkc

[圖片/文章] 牛潭尾濾水廠

hnixonk 發表於 17-9-2015 01:22 AM
搵日我去辣個圈試下先.. 唔該egg 兄~

等你出報告!

幸好無帶架車上牛潭山 。本來應該牛潭山落麒麟山拗,但因山落風景太美,掛住玩同影相,係山頂準備落山時己6pm.
向麒麟山拗方向行,但途中遇到好多好深的戰壕(淺藍色線)  自己獨行又趕落山食飯....  結果走紅線出蕉徑
(今日仲有比賽,聽到場主話11月15號有來自各地的越野車手黎比實).

sat view.jpg

上山的環境, 長fork140/160 果d應該好難抬車.

上去的路程, 七成路段都係咁上下的輕微密林.  人行無問題,挪住架AM車都幾係野....

部份上大羅天的斜度.

同位置回望

望蕉徑的英軍OP位 (圖右邊山腳就是mx club)

落麒麟拗開頭的戰壕, 其後的更多更闊又深

往麒麟拗其中一個OP位.

之後就變左咁, 超多trench... ~密~... 唔係single track.. 唔係FR, 唔係DH

走回頭路上番山頂出蕉徑. 個view係幾正的.

應該要等重陽/清明  有山火燒過條路會好d.  報告完畢. 謝謝收看

點解有些相片出唔到呢?

等我 check check 先(有可能係 size 太大,一般要 resize 先可以 upload ,始終我地租嘅係 shared server)……話時話,我地星期日都踩單車去牛潭尾軍路,一樣有響MX Club 睇比賽,原來你就響咫尺。
egg_studio 發表於 20-10-2015 12:22 AM
等我 check check 先(有可能係 size 太大,一般要 resize 先可以 upload ,始終我地租嘅係 shared server ...

真有緣!  MX頒獎完畢散水時,我正在下山途中

其實係電視塔果個位有無bike落到既路去mx club?  

咪經樹林落山果兩條。