登記成會員
搜索
樓主: egg_studio

[推介/評論] SRAM 推出 XX1 1x11 系統

hawaiiandaily 發表於 5-7-2012 12:48 PM
始終一餅一定會輕 D ~ 返正供樓中,銀紙未回籠~ 我等 ..... eggstudio 你先做烈士 XX1 配新車! ...

我都係等 1x11 X9 或 X0 版本。
近日 Sram 官網已加入 XX1 價錢,大致如下:

Cassette US$425 (260g)
Shifter US$175 (105g)
Crankset US$285 - $325 (650g)
Derailleur US$305 (220g)
Chain US$58 -- 重量冇提,不過以 SRAM 十速參考,重量為 260g

Crankset 方面因為有不同齒數及 BB 分別,咁就計最貴嘅 US$325,total 係

US$1288 --> 一萬港元。加埋單車鋪/車隊 discount,應該 7-8 千左右。

重量為 1495g, 比起我用緊嘅 X9 (2035g) 輕 540g,即一磅多 d。

Selling at 二發

http://www.28bike.com/classifieds/detail.php?id=454095