登記成會員
搜索
查看: 7077|回復: 11

[賽後報告] 東北縱走 2012 後記

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

除了精英臨場缺席外,今年連同國內老翻大笪地網站會員,一行八人參加東北縱走 2012 。

八人分三 team;有為攞獎而參加嘅 Willy;老翻大笪地網站小隊;及我+老婆嘅漫遊組合。

路線比過去短,但據參賽者表示,難度較高。一開始直上 416 m 之吊燈籠,然後沿山脊至分水凹,逆走上年路線,抵荔枝窩 checkpoint。然後輕鬆沿海路至三椏村,食完豆腐花後慢行至下苗田,開始上山。

上升約二百米後抵横嶺。本來以為沿山脊往馬頭峰,原來去到横嶺坳時右轉,行一條「新手不宜」嘅山路。呢條短短唔夠三公里嘅「新手不宜」山路搞咗差唔多兩小時,最後艱苦完成。

漫遊組合結果以僅僅以限定時間內完成,其他 team 請各自 post 相及匯報。

一條長龍上吊燈籠

吊燈籠頂環瞰印洲塘海岸

三椏附近之濕地

横嶺上飽覽船灣全景

横嶺坳後右轉進入之山路,留意後方,路況十分崎嶇。
隊制賽共 30 隊,頭五名有獎攞。

301 小隊跑第 7 名,以 4 小時 35 分完成 !
輸第 6 名 03 分鐘
輸第 5 名 38 分鐘

希望下年有獎攞
第一至二十名有獎攞,我三小時十六分第二十一名沖缐,離第二十名慢兩分鐘.
下年我地組隊強隊去玩輕鬆組囉!
希望下年唔好在31號病啦
Homan 發表於 3-1-2012 11:45 PM
下年我地組隊強隊去玩輕鬆組囉!

你嚟到先算啦
egg_studio 發表於 4-1-2012 07:31 PM
你嚟到先算啦

知吾者莫若egg兄了!
今年組別賽頭 3 隊平均完成時間是 2 小時 30 分,以 willy 戰力作設定你地會排第四
hawaiiandaily 發表於 5-1-2012 12:49 PM
今年組別賽頭 3 隊平均完成時間是 2 小時 30 分,以 willy 戰力作設定你地會排第四  ...

既然如此,咁報單人組好 d

大會發佈照片

5096 個樣咁凶嘅?
Homan 發表於 30-1-2012 09:57 PM
5096 個樣咁凶嘅?

可以佢已 predict 到賽果嘅關係。