登記成會員
搜索
查看: 8089|回復: 14

[活動召集] 白水寨-大豐門漂流-從化流溪河兩日一夜單車豪華團

活動類型:
遊山玩水
開始時間:
20-8-2011 08:00 AM
活動地點:
增城、從化
已報名人數:
報名截止:
3-8-2011 09:44 PM
上星期跟過香港單車旅遊會嘅團,感覺良好,而且大笪地各團友都認同呢個係豪華團,所以見響八月有個團,時間及地點都 OK,睇睇大家有冇興趣?
暫時我 X2 + 天王都會報名。

以下資料轉載自單車旅遊會官網,最新 update 請以官網資料為準。

D1:深圳關口集合,乘旅游車前往增城,约2小時車程,于增城市郊開始騎車前往白水寨風景區,途經正果,派潭鎮,午餐于正果鎮,下午前往南昆山大豐門漂流區,漂流活動約2小時,後乖車往晚餐, 餐後才入住酒店。
晚住從化新天倫酒店

D2:早餐后沿從化流溪河單車綠道前往從化北回歸線標誌塔,沿流溪河边荔枝林帶一路騎行,途經從化荔枝樹王,古村落,環境優美!全天騎行约40KM午餐后返回深圳,结束愉快旅程!

費用:$1,100.00 (26人成團), $1,025.00 (40 人成團)

單人房附加費:$195/1
費用包括:壹晚住宿,三正一早,旅遊空調車,貨車,旅遊保險,大豐門漂流門票,導遊服務,飲用補充型樽裝水、單車租。

不包費用:酒水

備註:1.) 如自備單車可扣減單車租金$120/2天

暫未通過 (1 人)

留言 申請時間
hawaiiandaily 5-7-2011 12:08 AM

天王買車再說把~我先來一支
我睇下 301 把友有冇興趣參加先

天王唔駛買車,佢可以踩租車.上次所見,租車唔係想像中單車徑果隻咁差,最差果架都係有牌子鋁架MT bike
而且,我同老婆 + 天王去的話,應該係超慢車,加上計計埋埋兩日應該都係踩 50km 左右,所以諗諗吓可能連私家車都唔帶,用租車都可以了。
我女朋友都可能去,不如免煩一齊租車。
hawaiiandaily 發表於 5-7-2011 09:47 PM
我女朋友都可能去,不如免煩一齊租車。

正有此意
點解次次都撞啱有job做 極想去
天王已買車~~我聽日會打去單車會問清楚報名及行程。
已聯絡旅遊會,可成團,有興趣參加就報名或 email 我。
egg_studio 發表於 11-7-2011 09:08 PM
天王已買車~~我聽日會打去單車會問清楚報名及行程。

天王買左乜車~叫佢影下相 post 黎睇下好!
hawaiiandaily 發表於 12-7-2011 11:54 PM
天王買左乜車~叫佢影下相 post 黎睇下好!

你幾多個人去?報名方面由我一次過報晒定自已去報?

天王就買咗窮人救星美利達硬架,不過架車重過我架軟架好多。
今晚回覆你人數~
我 2 個人參加, 一陣 E-mail d info 比你報團~
已報名,暫時 6 個會員參加。如果有人後加請自行向單車旅遊會報名。