登記成會員
搜索
查看: 5593|回復: 7

Coconut - Mac 手提電腦的電池資料軟件

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

你的 MacBook Pro/Air 電池正常嗎?
用這個叫coconut的軟件即可以一目了然。
當中包括了現在的電量百份比、電池的健康程度、你的macbook型號等等…

Screen shot 2011-06-13 at 下午12.41.05.png

coconutBattery_2.7.zip (559.64 KB, 下載次數: 0)

不過,我還是喜歡用 dashboard中加上 iStat pro 這個 widgets,用起來方便一點。

另外,大家想了解如何保養自己的電池,可以參考:http://www.apple.com/batteries/notebooks.html
哼,新瓶舊酒

之前都介紹過

http://www.photomarket.hk/forum. ... p;highlight=coconut
egg_studio 發表於 13-6-2011 05:44 PM
哼,新瓶舊酒

之前都介紹過

我都記得有講過,不過搵唔到咪再post囉~~
同埋你推介係 2.6.5 我推介是 2.7
所以咪係新瓶舊酒
不過請留意,coconutBattery2.7 唔 support OX 10.4,用舊 system 請留意邊個 version 先 support
新呢個coconut 有顯示你部mbp係第幾代添~