登記成會員
搜索
樓主: Homan

3的iPhone 4 舊客優惠…

火.. [複製鏈接]

回覆 18# egg_studio

我知 people 一早出左細咭,不過係2G, PCCW 暫時都有,不過好似只係support iPad。
   另外有cut 咭機2xx一部,我朋友好似有.. 佢話20HKD幫人cut一張咭..
但我正係問過pxxw, 佢話未有
但我正係問過pxxw, 佢話未有
egg_studio 發表於 19-7-2010 01:15 AM

PCCW 暫時都有,不過好似只係support iPad ~

好多野都係好似架.... 但未證實
咁又係,一日未見到行貨,都唔可以證實apple 出咗部iphone,其實所有嘢都係傳媒及internet 作出黎

就似當年嘅無限地帶。
回覆 24# egg_studio

I think therefore I am...
咁查實知唔知新客優惠?新客同舊客有幾大分別?

我晏晝會去八下,今晚上嚟報告。
今朝9點幾去ifc 士麥通 8過,佢地話一日香港未見機,d plan一日都未公佈住,月底就會有消息
今朝9點幾去ifc 士麥通 8過,佢地話一日香港未見機,d plan一日都未公佈住,月底就會有消息 ...
hongdonald 發表於 19-7-2010 12:24 PM

呢個報告最真實.... 抵讚~
回覆 28# wongfai

最真實? 你覺得嗎! 而且出自膠燈人兄口,聖言有話 >>> 你認真,便輸了
anyway,昨晚同最高領導傾過.佢應該會係香港食行貨頭淡湯個批,我會等佢做一做白老鼠再決定(外國review的死亡corner真係會令我卻步),反正一出行貨肯定有搶購熱潮,唔急唔急~
anyway,昨晚同最高領導傾過.佢應該會係香港食行貨頭淡湯個批,我會等佢做一做白老鼠再決定(外國review的死亡 ...
hongdonald 發表於 19-7-2010 06:27 PM

諗 ... 講機能又唔係勁過人, 只不過係多APP 玩,不過最近玩過 SAMSUNG 果部 WAVE , DISPLAY 靚爆(SUPER AMOLED) , 再上SAMSUNG MOBILE睇已經開始有不同APP提供.....大家可以諗諗  
我頭先去 234 問過,佢地都係話至 7 月尾先會公布有關 iPhone4 資料。

Samsung Wave 都有睇過,但興趣麻麻,因為 interface 擺明老抄,但系統行自己嘢,我唔相信佢個 Apps Store 會吸引 developer 參加,收場就好似 M$ 嘅 Market Places 及當年  SE 類似 download store,最後始終都係得幾十種計數機 download 同 10 年如一嘅 wallpaper 。從經驗睇,呢 d 人有我又有嘅嘢都係收皮多。

如果要買呢部,我寧願等大陸出 iPhone4 HDTV + 雙咭雙待版 (我依家仲響—有部雙咭雙待、伸條天線出嚟收電視嘅中國 "iPhone")

而且用 Apple 嘅人 (我用咗 Mac 約 16 年),大多數都唔會理會機能及速度,反而係響 PC 轉過嚟嘅用家會考究部機有幾多 MHz。

反而我對 MS mobile 7 有 d 期望,因為似乎係冇晒 Windows CE、Touchflow 、冇炒 iPhone OS 等影子,真正獨立自主嘅設計。

總結:3 間台 + PXXW 都係得個等字,守尾門嘅 PeopXXs 就可以剪咭行 GPRS,而大家都唔記得嘅新世X 就唔知 (由於冇人記得佢) ,咁唔想比人搏住兼行低速 3G ,又唔介意比多少少錢嘅大可響 Apple 出機。
仲有6天就知係點了。
假如所謂 "優惠" 唔太吸引,我應該會直接響 Apple 出機,寧願貴少少,都唔想比 d 又貴又慢嘅 plan 縛死。
今日經過 MK 某間 one2free 有 iphone4 個牌楝係到報稱 comming soon 唔知係真定係某D人多手搬個牌過去
香港有三間 carrier 都會有上台 plan,出機價未定。

三間就係 : 6-9, 234 及 掃把叔

另外據上面總結, PeoplXX 及 PXXW 會有細咭換比客,即係你可以響 Apple 出機然後上 PeoplXX 嘅 $98 GPRS + WiFi 無限 plan ,或 PXXW 嘅 3G plan
香港有三間 carrier 都會有上台 plan,出機價未定。

三間就係 : 6-9, 234 及 掃把叔

另外據上面總結, P ...
egg_studio 發表於 25-7-2010 03:13 AM

咁可唔可以走去 3 叫佢幫我轉CARD架 ?
回覆 37# wongfai

比錢實得既
回覆  wongfai

比錢實得既
sunnyslhf 發表於 25-7-2010 12:00 PM

有D野比錢都未必得架....
轉載自 http://unwire.hk/2010/07/26/hk-apple-online-store-can-purchase-iphone-4-at-4988-16-gb/

突發消息!!正當大家也在等待 3 間網絡商發布星期五 iPhone 4 的上台資訊,又正當大家以為只可以上台才可以第一時候買得到 iPhone 4 時,Apple HK 給予一眾準 iPhone 4 用家一個大~~驚喜!剛剛 Unwire.hk 收到 Apple HK 的官方新聞稿,表示 7 月 30 日星期五要購買 iPhone 4,除了上台外,透過 Apple 網上商店亦可以買得到無鎖及無合約版的 iPhone 4!售價?16GB 盛惠 $4,988,32GB 盛惠 $5,888!抵呀(相對 iPhone 3G/3GS 初推出時而言)!當然,香港 Apple 網上商店亦同時可購買到 iPhone 3GS 8GB 版本,盛惠 $4,088,同樣抵玩!