登記成會員
搜索
查看: 12721|回復: 33

11/7 Sunday, 海下單車 + 潛水活動

火.. [複製鏈接]

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

今星期日有冇人去飛bike?

路線定為北潭涌 -- 海下 -- 灣仔 (潛水+MT bike),road bike 及摺車都 ok, 但請留意 post 25#

集合時間: 10 am 北潭涌

裝備亦睇番 post 25#

參加者請回覆報數。
suggestions:

路線 A : 大帽山 --> 黃金海岸
路線 B : 海下 -- 灣仔潛水+MT bike
環島 + 赤柱下水禮?
日間踩環島會唔會多車?
日間行英皇道我諗會比車夾死
去海下穩陣d
咁大家最好準備潛水 / 浮潛裝備, road bike 者去到海下自由活動, MT bike (有牌) 繼續入灣仔。

海下有大把士多,有炒粉麵、汽水等,價錢唔貴。
加幾個水泡響架單車度, 可以變成水上單車, 但海下係海岸公圉,好似唔玩得水上活動。
海下可以潛水、風帆,機動船隻唔入得(所以玻璃船睇珊瑚活動唔響海下灣入面)。

海下有條越野單車徑,駁入灣仔,果度係合法越野單車場地。
溫馨提示:當日凌晨02:30為世界盃季軍戰~ 小弟open house 大家來睇?
回覆 10# Homan

咁你即係嚟唔嚟?除 A B 路線外有冇提議?
想問下海下RB友ARM去嗎?會係全馬路/XC路定係?
so, how many people now?
No need to count me in for the coming few months !
回覆 12# hongdonald

#7 已有講
回覆 13# Homan

但我地係去灣仔,海下只係其中一站。

按時間計,先到海下潛水,之後入灣仔。因為一般 3-4pm 後水入面能見度開始降低,當然如果好早入去又另計。
回覆 12# hongdonald

RB 算把喇, 到時淆軨男人最痛
呢條路好多時都有搞RB 比賽,基本上全部都係馬路,除非有馬路唔行走去行行人路啦,或者對鈴係紙扎用來供奉啦…
軨愈京貴愈閉翳