登記成會員
搜索
查看: 14294|回復: 50

是咁的.閒日夜晚有冇巴打想踩市區馬路..

火.. [複製鏈接]

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

昨日聽呢度位首席車手講,可以由油麻地/大角咀踩到去美孚,再原路折返,見今日天氣都幾好,有巴打想呢兩日踩?大家可先決定邊日踩/路線/時間~

日期:本星期一(今晚)~星期三是但一日
地點:奧海城一期集合
時間:晚上8:30pm

路線:大角咀~美孚~大角咀
是咁的,是但一日都得

或者踩哂三日
新車主快現形吧
新車主快 d 買多對跑街幼呔,爽 YY 架
首席車手最好響單車徑練好手車先出馬路踩,否則九十條命都未夠你死。

出馬路前最好睇睇「道路使用者守則」
其實有冇人答到何謂首席車手, 次席車手, 次次席車手, 問題未解決, 巧煩惱喔
回覆 5# egg_studio

只要眼唔見"單騎死仕"身影,懷著驚慄的心不間斷往前直衝,相信安全與你同在,阿門
回覆 6# c_Foo

邊個出聲先邊個咪首席囉…
呢個post中,好明顯「鋼之膠盔騎士」係首席…

既然各位係吹水多過諗日子/路線.小弟今晚去做活塞運動算
[認真撚]其實人係初初接觸一樣新事物,難免會有失誤/挫折,正如舊年6月頭,當我講我呢個肥仔要參加勞什子咩撚偽行者,記得某會員串過我"哥仔,行山wor,唔係行街,你得唔得?"結果,我係平時train 得最多個個,outcome亦都比當初expect既好而我個人認為只要平時pratice 多一D,投入多D就ok,一步登天無可能,不過我始終係相信NO PAIN NO GAIN的
[/認真撚]
路線:將軍澳工業區
時間:今晚十二點後
照約喇~~ 人終歸總要死一次,差在睇幾時
小學三年級常識科,老師同我講要9點上床訓,朝早7點起身,日日訓夠10個鐘,係我小學五年級前,都一直係保持呢個習慣.
假如12點先開波,踩兩個鐘,之後再食飯,吹水,坐車番屋企,折騰一晚少不了
我認為8:30~9:00係比較合理既開波時間,如果呢幾日有巴打/c士打唔可以係呢個時間開波,可以另擇日子
訓夠10個鐘又如何?

咁你老師有冇教你如何處理夜生活? 保持唔到早睡早起人會失落嗎?

都係果句 : 照約喇~~

我吊!

[Homan於2010﹣04﹣13 00:44修改你條毛]

評分

參與人數 1積分 -3 收起 理由
Homan -3 粗口諧音,慣例減分…

查看全部評分

回覆 9# hongdonald
我都同你踩過單車,老實講,你連基本操控都未搞掂,一下子出馬路,仲要市區 + 夜晚,我勸你量力而為。

行山唔同踩單車,行山最多唔夠氣,下次行過;比車撞死就冇得 no pain no gain 。

當然你可以唔同意,我都知世界上有天才車手,我都願意相信你係,不過留個 post 響度將來有乜意外都有個證明 -- 有人曾經勸過你操好手車先出馬路。

客觀 d 講,你要出馬路有揸拿,最少你可以 keep 住貼近路邊 (左邊),唔會踩踩下偏向右,又避到渠蓋。識避汽車,亦可以預到位比汽車過你。轉彎時慢入快出,等後面位車手/汽車唔好炒落你度。另外可以單手控制,因為經常要打手號。
小學三年級常識科,老師同我講要9點上床訓,朝早7點起身,日日訓夠10個鐘,係我小學五年級前,都一直係保持呢個 ...
hongdonald 發表於 12-4-2010 04:48 PM

又係你問我地時間地點架嘛…
我認真覆架!

小弟真係只有夜半先可以踩…
我自己一個人都係果D時間…

無計…
我X!

[Homan於2010﹣04﹣12 17:43修改]
hongdonald 發表於 12-4-2010 05:22 PM

恭喜你! 你已經大個仔啦
回覆  hongdonald
我都同你踩過單車,老實講,你連基本操控都未搞掂,一下子出馬路,仲要市區 + 夜晚,我 ...
egg_studio 發表於 12-4-2010 05:31 PM

所以我建議去將軍澳工業村,同埋夜半先踩,hong兄昨天踩過,D路又寬又唔多車(非辦公時間時)
我係認真覺得呢個位置適合新手踩馬路的。
我覺得踩山路仲安全過同列柒哥踩馬路, 起馬d樹同石頭唔會無啦啦撞埋我度
回覆 19# alexphoto

得罪列柒哥? 今期當紅架,你死定了,我話既......9-1=8