登記成會員
搜索
樓主: c_Foo

85.2 與 85.8

c_foo大大有相出未呀?
尋日影左,執好後就快出,用後感覺色彩豐富,印象尤其深刻於戶外冇補燈情況下暗位細節能忠實地呈現,相比85.8就有死黑情況出現,室內散景一流,與1D2一起使用成功率大幅提升(輕快門震動及對焦好有信心),但 x1.3 後視覺較窄須時適應,而且對焦較一般USM鏡慢少少 Snop Shot 時有少少吃力。
原帖由 c_Foo 於 2008-10-22 11:55 發表
尋日影左,執好後就快出,用後感覺色彩豐富,印象尤其深刻於戶外冇補燈情況下暗位細節能忠實地呈現,相比85.8就有死黑情況出現,室內散景一流,與1D2一起使用成功率大幅提升(輕快門震動及對焦好有信心),但 x1.3 後視覺較窄須時適 ...

點解會用在1d2上而唔係5d上面?
[:24:]
影婚姻 Snop Shot 行雙機免除換鏡煩惱,5d + 35.4 & 1d2 + 85.2。
哦... 明白… 但係影婚禮… 你一個人搞掂?
慶幸有個師傅係度影Formal Shot ~~
11/11 我一個單刀赴會攪掂 Formal & Snop Shot ,應該冇問題 !
原帖由 c_Foo 於 2008-10-22 13:36 發表
慶幸有個師傅係度影Formal Shot ~~
11/11 我一個單刀赴會攪掂 Formal & Snop Shot ,應該冇問題 !

好!期待c_foo出相!

btw, 唔影816啦? 我遲d都有幾場portrait相約左~~
816會影,不過冇以往咁密,要多 d 倍乖乖女呀,至於遲 d 都有幾場 portrait 相約左,我第一個報名呀,練習多d嗎!
好啦~ 有一場會在天水圍的一間超小型時裝店幫佢老闆娘及staff影~
証件相乎 ~~ ?!
原帖由 c_Foo 於 2008-10-22 14:44 發表
証件相乎 ~~ ?!

唔係啦! 死野!
幾時又出團?[:30:]
原帖由 Homan 於 2008-10-22 14:42 發表
好啦~ 有一場會在天水圍的一間超小型時裝店幫佢老闆娘及staff影~

可唔可以交代下詳情 ?!