登記成會員
搜索
查看: 4658|回復: 7

捐窿捐罅遊日本: 榛名神社

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

去開榛名山(秋名山) 遊車河的朋友, 山腳有座有歷史價值的建築物。
據群馬縣的觀光網頁介紹有1400年歷史, 由於當時是路過發現的用看得懂的漢字來讀介紹牌, 只當作有900年歷史

人少少靜肖肖的大門口, 不知現在是不還是那麼清幽

依山而建的建築, 可能咁先抵得住地震?
1.jpg     3.jpg

評分

參與人數 1積分 +40 收起 理由
egg_studio + 40 有圖有文有真相

查看全部評分

你響呢度出咗 post ,之後應該唔會「清幽」了 -- 有啲本港傳媒及旅行團都響呢度攞料。
請問你係點樣找資料去呢D地方?
因為呢D捐窿捐罅位分分鐘當地人都唔多懂啵
人地咪有講響當地官網搵到。
我嘅經驗係去旅行前好多時都會花好多時間喺GOOGLE EARTH搵特別地方,美國,加國,日本都會搵到D美景或特別美食地方。
係呀, 我都有唔少地方係GOOGLE EARTH見到人地D相靚/有特色就計劃個行程去。
或者多看官網, 旅館網頁介紹有時都執到寶。
我出遊經驗係,到去當地就到當地旅遊局或機場旅遊局攞資料,另外,酒店 front desk (特別係平價酒店)都可以向職員及其他旅客問到有乜「捐窿捐罅」嘅地方(同時,可以搵埋其他旅客夾錢包車去)

反而不會信商務熱賣果啲反光旅遊書及 Lonely Planet。
阿樓主你d相不但毛架妹 連人都毛一個