登記成會員
搜索
查看: 24565|回復: 22

代客改裝結他 , 成為獨一無二既 signature version ~

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

代客改裝結他 , 成為獨一無二既 signature version

實例 (一.)

IMGP0821.JPG  先將舊色徹底清除至表面平滑 ...

IMGP0823.JPG  先將舊色徹底清除至表面平滑 ...

IMGP0824.JPG  進行第一次底漆 ...

IMGP0825.JPG  第一次底漆完成 ...

IMGP0826.JPG  第一次底漆完成後 , 再進行打磨直至表面完全平滑 ...

IMGP0827.JPG  進行第二次底漆 ...

IMGP0829.JPG  第二次底漆完成 ...

IMGP0828.JPG  第二次底漆完成 ...

IMGP0834.JPG  噴上紅色面漆 ...

IMGP0835.JPG  噴上紅色面漆 ...

IMGP0832.JPG  開始響結他表面刺青前之準備 ( Model & 結他持有人 : 吉 )

IMGP0822.JPG  字稿編排 ...

IMGP0830.JPG  準備結他表面刺青用之字稿 ...

IMGP0831.JPG  結他表面刺青用之字稿完成 ...

IMGP0836.JPG  將結他表面刺青用之字稿貼上 ...

IMGP0837.JPG  進行刺青步驟 ...

IMGP0838.JPG  進行刺青步驟 ...

IMGP0840.JPG  刺青完成 及 邊位造成復刻 feel ...

IMGP0841.JPG  準備噴光油...

IMGP0842.JPG  完成黑色圍邊後 , 開始進行第一層光油 ...

IMGP0843.JPG  噴上第二層光油 ...

IMGP0844.JPG  完成 !!

IMGP0845.JPG  完成 !!

IMGP0849.JPG  Model 與 完成品合照...

4917_96215683516_561423516_2155745_6082455_n.jpg  改裝前

untitled.jpg  改裝後

實例 (二.)

DSCF3239.JPG  改裝前 ( 黃色反光 logo 及 DiMazio pickup 已改 )

IMGP0573.JPG  改裝後 ( 結他身改為啞黑色 , PICK GUARD 根據舊有 SIZE 由 膠板 改成 鋁合金板 , 再加上一粒開關掣 <KILL SWITCH> 及 藍色 LED 指示燈... )

如有興趣 , 歡迎留言(PM) 查詢 !!

我想改色加埋黑邊..
請問價錢如何?
原本系銀色的..不過我自已再噴上白色..但系,.因為銀色有毒搞到白色個層起氣泡!!

想間下師兄,有冇唔太舊,又唔玩既結他,要黎影相做pops, thank you.
當然有啦!你想點丫?
回覆 4# wongfai

想點? 你知架

我個隻電結係Ibanez S型啞紅色,,,想個Body轉成白色同埋黑色圍邊 要幾多錢? pm左你

Like that

Like that
加Sustainer 幾錢?
如果根據最尾個張圖改裝
結他身改為其他色(光亮色)
PICK GUARD 由 膠板 改成 鋁合金板
PM我價錢啦.
回覆 8# devilzero

你支係咩結他, 可否給我相片參考.... 謝謝 ~

Squire Telecaster
Squire Telecaster
devilzero 發表於 8-7-2010 04:39 PM

PM 左你
加Sustainer 幾錢?
nicholaz 發表於 30-6-2010 06:52 AM

SORRY ~ 暫時不代裝 SUSTAINER
有冇得加多個pickup???
有冇得加多個pickup???
herommy 發表於 7-2-2011 01:46 PM

你果枝咩結他? 為何想加多個PICK UP ?
我支BASS 原本係咁的

我想問有冇得改到好似咁?
我支BASS 原本係咁的

我想問有冇得改到好似咁?
xiaoxian1995 發表於 19-3-2011 02:52 PM

已PM資料 !!
THX唔該哂!!!!!!
我想加返ibanez個logo係支結他頸既頂部...因為呢之前斷左頸...冇買條原廠既頸...所以冇logo
唔知整唔整到?
係白色7v黎
我想加返ibanez個logo係支結他頸既頂部...因為呢之前斷左頸...冇買條原廠既頸...所以冇logo
唔知整唔整到?
...
kof2 發表於 7-4-2011 02:07 AM

已PM !!
Hi
我支ibanez 甩左少少色 可否幫我補番呀

Thxthx