登記成會員
搜索
樓主: ahtam

再插...18/06 (四) 李鄭屋遊樂場 21:00-23:00

但係其實你發覺..例如有啲人..雖然物質上越來越富有..但卻唔顯得快樂同時增加..點解會有呢個現象呢..??..就係因為佢地只係喺物質上希望能夠令自己快樂..但係卻忽略左靈命既長進..我地嘅靈魂都需要食嘢 架..咩靈魂食野呢..??.. 就係認識神..!!

回復 41# 的帖子

牧師
人會覺得徬徨,心煩,懼怕,唔平安,無希望,唔開心..都係因為無神係心裡面..即使日日去搵好多朋友或物質陪住自己..但係喺夜晚總都會默默流淚..還會有5打1之意欲..就知道佢地嘅朋友或物質都唔會解決佢地內心嘅空虛..!!..但是..係神度..就有出人意表嘅平安和快樂..阿門..!!

回復 43# 的帖子

希望下場見到你系球場傳道!
原帖由 fatfai 於 2009-6-22 00:34 發表 希望下場見到你系球場傳道!

「下場」係談木C「打救」你… 冬瓜…

耶穌親口講過: 我來了(呢個世界上)..是要叫人得生命(即永遠嘅生命)..並且得更豐盛(即係靈命裡更豐盛)..!!.. 問題係..人往往唔願意將自己嘅生命交俾呢位最有智慧..睇得最遠嘅神..!!..人往往只會用自己嘅方法解決問題..所以先會再產生有咁撚多問題..!!

痰SIR請你代神打九我啦!
唔..講左咁Q耐..呢位肥西弟兄好似有啲領悟咁..希望你把神嘅意思傳比其他海洋球皇吧..唔明就打9佢地啦..唔撚使比面我..神會寬恕你的..
譚牧師! 既然已傳道, 請不要爆槳.....唔係! 請不要爆粗! 神是不會原諒你的! 仆街啦!

回復 48# 的帖子

談主席:真係屌七你咩

輸場波又講耶穌,又要4節

又要點撚樣你一次講撚晒佢喇

唔係下次又唔好意思咁又屌鳩你

回復 50# 的帖子

呢位大口弟兄..呢啲神嘅意思一次又點講得晒呢..??..我分4節講難道又關你撚事嗎..??

仲有..下次你屌鳩我時又唔使唔好意思嘅..主已經寬恕左你有個咁撚大嘅口..自然會寬恕埋你條pk..

回復 51# 的帖子

咁大个仔都未撚見過咁撚爛口目屍啊!

回復 52# 的帖子

難道又關你撚事嗎..??

回復 51# 的帖子

談主席:

你個仆街甩毛西

耶穌係唔會原諒你架