登記成會員
搜索
查看: 4846|回復: 8

[賽後報告] 第二次入馬礦

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

第一次去有人帶,去左144
愈搵愈有興趣,好想去埋其他層數,但搵唔到熟人
於是同左幾個第一次入去嘅人膽粗粗去探險
今次行程係 240- 192- 184-192-32斜-144-110
無驚無險,好在有地圖,不過去到192尾段都無咩用,希望係度儲夠分,可以睇到多啲資料啦~
下次目標係上30斜

更多圖片 小圖 大圖
組圖打開中,請稍候......
最緊要有「真識路嘅人」帶,萬事要小心、出事上報紙。
egg_studio 發表於 11-1-2022 07:17 PM

出發前其實都真係驚驚地,本身諗著自己同人係144落去110架咋,點知,研研究下,對192都有信心嘅,就去埋,今次同隊嘅人係裡面全部都唔知自己係邊架
egg_studio 發表於 11-1-2022 07:17 PM

不過今次去完,對裡面情況都熟悉左好多,裡面比我想像中清晰,多得前人嘅功勞
bbkksha 發表於 12-1-2022 12:14 AM
不過今次去完,對裡面情況都熟悉左好多,裡面比我想像中清晰,多得前人嘅功勞 ...

「多得前人嘅功勞」嘅「前人」都係響呢度搵料(有興趣可爬舊文),然後就變專家,仲刻埋字+噴字,不過「前人」權限唔夠,唔夠料做「真係識路嘅人」。
我只入過去一次,想搵朋友再入,但係無人肯陪,如師兄第時再入,可以告知有個伴
多謝分享!其實次次都係跟人行,真係唔知邊度打邊度
newbie 發表於 14-1-2022 05:05 AM
我只入過去一次,想搵朋友再入,但係無人肯陪,如師兄第時再入,可以告知有個伴 ...

唔叫識路,只係行大路ok, 有方向感,都係搵人一齊膽粗粗一齊試路, btw 其實我唔係師兄
bbkksha 發表於 17-1-2022 12:06 AM
唔叫識路,只係行大路ok, 有方向感,都係搵人一齊膽粗粗一齊試路, btw 其實我唔係師兄 ...

都係一句稱呼,最近我都膽粗粗自己同朋友入去110。