登記成會員
搜索
查看: 6134|回復: 9

[賽後報告] 海防博物館……隔離(多圖少字版)

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

雖然係海防博物館嘅隔離,但都屬於博物館範圍,可視為博物館嘅倉庫,入面有舊 banner、模型、未修復或修復緊嘅大炮,同埋第一次見真身嘅水雷!

呢處其實唔算乜乜隱秘地方,響 Google 地圖圖文並茂,所以只係象徵式 set 少少閱讀權限,若又要睇又連 login 都嫌麻煩就睇第啲網頁啦,反正一般嚟講,大笪地出過嘅嘢,好快各大網站、FB Group、網媒、紙媒都會跟住有。

不過,部分地方屬博物館範圍,所以大家請由正門入,而且依家博物館響今年下半年起免費入場,而且有冷氣。

2017-08-04 16.38.16.jpg
因此,先行去博物館炮台,從高位向海眺望 -- 過去,炮彈就係射出去前方海面。

遊客,本帖隱藏的內容需要積分高於 10 才可瀏覽,您當前積分為 0
謝謝分享,上次我去看不見有水雷,想問師兄水雷位置在那?
響其中一幢倉庫裏 -- 水雷之後張相係提示~~~
egg_studio 發表於 7-8-2017 10:58 PM
響其中一幢倉庫裏 -- 水雷之後張相係提示~~~

多謝師兄提示, 完全清楚位置.
我想是因為英國人思鄉才增設火爐了吧!
呢個應該係其中一個原因,而火爐實際上有另外功用
egg_studio 發表於 8-8-2017 11:10 PM
呢個應該係其中一個原因,而火爐實際上有另外功用

燒雞翼......
抽濕?

果然是 David 兄!文武雙全!

egg_studio 發表於 13-8-2017 11:21 PM
果然是 David 兄!文武雙全!

靠估咋