登記成會員
搜索
查看: 3948|回復: 4

手信推介,日本啤酒必殺技,3:7黃金比例,5隻暢銷推介

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

我必須要申報,剪這影片,純因為我喜歡研究旅遊文化,並非鼓吹飲酒,18歲以下人仕,及駛車者切勿飲酒,這亦非廣告。

憑經驗,喜歡不同酒類的人,性格也各異:

1. 喜歡啤酒的人,豪情。

2. 喜歡Wine的 人有學識。

3. 喜歡Whisky 的人有經歷。

4. 喜歡Brandy的人有水有年紀!

本地將會吹水:

1. 釀造啤酒的4大材料。

2. 釀啤酒的過程。

3. 4種欣賞啤酒的原素。

4. 倒啤酒的3:7黃金比例。

5. 一般啤酒與手工啤洒的分別。

6. 介紹5款日本頂級啤酒做手信,道出其出色之處。

請用片右下角調高清睇片。

SnapShot(3).jpg SnapShot(6).jpg SnapShot(5).jpg

評分

參與人數 1積分 +40 收起 理由
egg_studio + 40 有圖有文有真相

查看全部評分

日本啤酒中,我鍾意扎幌及麒麟,至於 Angel ring 就最唔鍾意,就算有時放題任飲都唔會揀,寧願唔飲。
egg_studio 發表於 24-5-2017 12:48 AM
日本啤酒中,我鍾意扎幌及麒麟,至於 Angel ring 就最唔鍾意,就算有時放題任飲都唔會揀,寧願唔飲。 ...

師兄識嘆!
egg_studio 發表於 24-5-2017 12:48 AM
日本啤酒中,我鍾意扎幌及麒麟,至於 Angel ring 就最唔鍾意,就算有時放題任飲都唔會揀,寧願唔飲。 ...

Angel Wing 玻璃樽會好過罐裝

BTW, 邊間放題有angel wing?
以前松屋有orion, 於是執左...
咪就係松屋囉!我一個月前去,先知執咗。