登記成會員
搜索
查看: 3367|回復: 6

九龍全景(夜景)

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

原來調過光暗的圖片是不能製作Panoramar的, 唯有先做全景圖再在Photoshop內做假HDR

評分

參與人數 1積分 +8 收起 理由
egg_studio + 8 支持出相

查看全部評分

最新實驗結果發現用8 bit JPG 做就冇事

咦,咁奇怪?PS點知我改過啲光暗?
唔會呀,我都係做完HDR 再拼相,okay 呀, 你整hdr 用邊隻軟件? 調較係咪一樣?
我的做法如下:
  • 先用Lightroom改色, 主要改色溫及Highlight及Clarity, 再加強Vibrance, 然後加shpen及減noise.
  • Synchronize setting, Export 做JPG files
,

3. 用Photoshop, 用Photomerge做panoramar

4. 結果......

奇怪呀... 我用Photomatix tune 左 HDR後,再拼都 okay

https://www.flickr.com/photos/sunnyslhf/14376389116/

alexphoto 發表於 14-6-2014 01:03 AM
我的做法如下:
  • 先用Lightroom改色, 主要改色溫及Highlight及Clarity, 再加強Vibrance, 然後加shpen及減 ...

• 好有特色喎!