登記成會員
搜索
樓主: 神秘人

[賽後報告] 毅行2013及18條shortcut大公開!

當然啦
神秘兄有無興趣出山帶下D後輩?
Homan 發表於 5-10-2015 09:16 PM
當然啦
神秘兄有無興趣出山帶下D後輩?

我今年會挑機15鍾頭!!!!!!我背脊會貼住cy下台、藍絲帶毛罪、黃絲帶做反有理,大家響shortcut見到我記得打招呼!!]]

讀而且,shortcut小王子egg兄會做我support,提醒我及其他同道人s隊響邊樹入shortcut

翻查過往成績,有幾隊 S 隊響 CP6-7 有「異常好表現」, 而呢個 post 有四千幾人睇咗,我諗已經抄低啲 shortcut #1-#18 嘅,點都有幾百人卦?會唔會重現「百幾人排隊行入狗汪徑」盛景呢?今年大會會唔會派人守住針山腳呢?
egg_studio 發表於 27-10-2014 07:40 AM
今午年樂施會「曲線」地指出西灣士多之後不可以「誤失(行錯路)」!又睇吓有幾多衛道之士依舊行沙灘 short ...

http://www.oxfamtrailwalker.org.hk/opencms.war/opencms/_info_/news/news_0229.html?__locale=zh_HK

樂施會網頁係指示大家行西灣沙灘, 唔使跟麥徑:

請注意!!!

樂施毅行者路線與麥理浩徑並非完全相同,請留意以下的不同處:

由M031經西灣沙灘至M033

多謝指出,不過先指出,呢個 post  係2013 年 -- 翻查「樂施毅行者2013」重要備忘」,沒有提及此 shortcut 係「正路」。

「樂施毅行者2013」重要備忘.pdf (478.14 KB, 下載次數: 0)

另外,樂施會網頁亦響 2015 年活動中(不是 2013 年),清楚指出行沙灘不是「正路」。經 C 兄提醒,發現樂施會響「圖」、「文」上有出入,睇嚟,樂施會應該要澄清一下。

樂施會網頁 --> 路線與檢查站 --> 樂施毅行者 Google Map

Screen Shot 2015-12-02 at 12.20.21 pm.png