登記成會員
搜索
查看: 4917|回復: 14

[活動召集] 錦上路兩鐵(敢上路)比賽-- 2013年12月15日

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

錦上路兩鐵賽又嚟了。

公路車、越野車都可以參加,跑步距離亦有分組,大家踴躍參加!

我及 Willy 應該報 3km 跑 + 30km 單車 + 3km 跑組別。

截止報名日期 : 2013年11月22日

web bannerRGB_01.jpg

注意:上圖為「80 後式」地圖,並非指向北,敬請留意。

賽程:
跑步賽程
Categories 組別
Distance of 1st and 2nd Run第一及第二節跑步距離
iKids 小鐵人
600m/米
Super Sprints 新秀組
1.2km/公里
Challenge 挑戰組
3km/公里

單車賽程
Categories 組別
Distance 距離
Laps 圈數
iKids 小鐵人
3km/公里
Super Sprints 新秀組
9km/公里
Challenge 挑戰組
30km/公里

公路單車限制
Road Bike Requirement
爬山單車限制
Mountain Bike Requirement
小鐵人組
Kids
比賽單車之車輪直徑不可少於20吋。
wheel diameter of this category must not be less than 20 inches.
新秀組
Super Sprint
青年組Junior
比賽單車之車輪直徑不可少於24吋。
wheel diameter of this category must not be less than 24 inches.
公路車新秀組RB Open
wheel diameter of this category must not be less than 24 inches.
不適用
N/A
爬山車新秀組MB Open
不適用
N/A
挑戰組
Challenge
比賽單車之車輪直徑不可少於26吋。
wheel diameter of this category must not be less than 26 inches.
不適用
N/A
接力組
Relay
公開接力組
Open Relay
比賽單車之車輪直徑不可少於26吋。
wheel diameter of this category must not be less than 26 inches.
不適用
N/A
繽紛接力組
Fun Relay
親子接力組
Family Relay
比賽單車之車輪直徑不可少於20吋。
wheel diameter of this category must not be less than 20 inches.

費用:
個人組別
組別

費用
小鐵人
:
$220/人
新秀組
:
$270/人
挑戰組
:
$320/人

接力隊組別
組別

費用
親子組2004-2007
:
$320/隊
親子組2000-2003
:
$420/隊
繽紛組
:
$420/隊
公開組
:
$520/隊

隊際嗎? 我有興趣!
我地各自報個人組,因為隊際只可跑踩二揀一。
可能同鐵友夾,佢跑我踩

都仲未搵到佢每節賽程o既時限  

但肯定o既係, 我係參加新秀組架喇, 如果報到名o既嘩

因為「3-30-3」呢個項目. 只接受公路車 ~
好多比賽都唔寫時限,去到咁上下,當大部分人都玩完,就開始 cut人。
暫時未知我參加o既o個個組別會幾點開始, 如果係超級晨早, 猛吓手要半夜踩過去  
googoomui 發表於 18-11-2013 10:00 AM
暫時未知我參加o既o個個組別會幾點開始, 如果係超級晨早, 猛吓手要半夜踩過去   ...

隨手一截,就有的士。
話近唔遠, 上周六, 憑記憶, 探左條路線, 慢踩去到錦上路西鐵站唔駛一個鐘

我那場七點九開賽, 到時真係天未光開始踩定過去放低包包聽講解

真係大鄉里出城, 一直等信件到, 去取比賽包包, 原來係自己上網睇參賽號碼後, 就可以隨時過上環
唔排除唔止得我一個人唔知, 今朝打去問呢問路後, 剛剛就收到電郵通知去取比賽品喇。

開始攞得野, 係尋日喎 ~
我都係今日下午先收到通知,最緊要係終於公布比賽時間。
googoomui 發表於 6-12-2013 03:56 PM
話近唔遠, 上周六, 憑記憶, 探左條路線, 慢踩去到錦上路西鐵站唔駛一個鐘

我那場七點九開賽, 到時真係 ...

你由邊度踩去邊度唔駛一個鐘?

你可以睇番我個gps,睇番比賽路線。
噢, 我意思係, 我由天水圍踩去錦上路西鐵站而已,

以前跟住人踩過去上村公園o個邊, 未試過獨踩;

咁首要重點係要識得點樣踩到去錦上路西鐵站,

所以上周六去到o個邊, 我冇實地視察邊條係賽道,

由東匯路方向, 經石崗機場路, 去到水流田村就迴轉 ~
今日落雨練車,經過賽道時入去踩踩,由於天雨關係,路面濕滑,明天比賽要換呔。