登記成會員
搜索
查看: 7132|回復: 21

[活動召集] 苗圃挑戰12小時2013

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

今年苗圃挑戰12小時開始報名了。

http://c12hrs.sowers.org.hk/b5_index.html

全程路線

Homan 發表於 12-7-2013 01:28 PM
除左開始上井欄樹同埋東洋山比較甘外,要keep 每小時6.5km 的速度有可能,不過當然要練啦 ...

我上年好似 7.5 小時,而且有 d 攞獎嘅三人隊(不是 4 人隊)仲慢過我少少。

如果隊際又冇人「扭計」唔肯行的話,7 小時唔難。我對呢條路線配速都有紀錄,可以給大家參考。
alexphoto 發表於 31-10-2013 12:12 PM
城水環塘俓果條short cut 行得通嗎?

苗圃條shortcut每年都超多人行,d人亦唔怕樣衰響W78 行番轉頭去W77「吸印」。
今晚起步有無行錯?點解要兜左路?定係GPS/地圖錯?
定係我地無錯,衛徑就係比鐵欄圍住左??

Screen Shot 2013-10-31 at 2.42.31 am.png
大家想參加隊際 or 個人?
如果隊際,我可能找到1﹣2個女性參加,有機會挑戰混合組的名次
Alex 報左42km 路線?

隊際(3﹣4人)的話,7小時以內有頭3名
除左開始上井欄樹同埋東洋山比較甘外,要keep 每小時6.5km 的速度有可能,不過當然要練啦
係咪上年係城門水塘等eggstudio再走果次?
willywong 發表於 12-7-2013 02:38 PM
係咪上年係城門水塘等eggstudio再走果次?

Yes
留意今年終點又改咗, 既唔係已往用開果間學校又唔係海濱公園, 年年都改終點, 咁攪法分分鐘有人去錯終點。
我未睇,改咗去邊?
咦,原來今年終點係 李興貴中學,距離短咗,所以城門時要走番水塘路,好多人又會走 shortcut了。
咁係咪報小組?
我join!
今日已報名,Dash7 埋班了。
如果3人組做到7小時以內、2012年可以係第2名了
以eggstudio 上年7小時28分來算的話,3人組可以第4名了
今次靠你地企凳仔喇
城水環塘俓果條short cut 行得通嗎?
加油!
支持行shortcut,我當年毅行都系行shortcut,12鍾頭完成
神秘人 發表於 31-10-2013 03:50 PM
支持行shortcut,我當年毅行都系行shortcut,12鍾頭完成

願聞其詳⋯ 可另開 post 嗎?