登記成會員
搜索
查看: 5728|回復: 6

[圖片/文章] 塔可鐘塔克

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

南美三國豪華遊最後一天,早餐於美國著名連鎖快餐店 Taco Bell。

Taco Bell 對香港人應十分陌生,不過響美國,則是著名 pseudo-Mexico 快餐店,而由於團友都響美國讀番書,所以行程安排於該餐廳食早餐。

睇吓網上資料,Taco Bell 早前原來進軍大陸,不過執粒收場!當時譯名為 "塔可鐘",個名咁衰,唔死都奇。

其實好多年前,我記得大概係 93-94 年,響香港灣仔有開過,不過一樣執粒收場。

Screen Shot 2013-04-07 at 2.50.07 AM.png

人生冇咩幾何一齊會為共同目的行成1km到Taco Bell品賞美式墨西哥風情早餐
圖中係唔係「大哥薄脆」
Homan 發表於 8-4-2013 01:13 PM
圖中係唔係「大哥薄脆」

乜嘢叫「大哥薄脆」 ??
大家記唔記得90年代有間叫"Jack in the Box" 的漢堡包快餐店? 佢哋都有買Taco, 不過冇乜人食, 但其實我幾鍾意食。
alexphoto 發表於 23-4-2013 12:53 PM
大家記唔記得90年代有間叫"Jack in the Box" 的漢堡包快餐店? 佢哋都有買Taco, 不過冇乜人食, 但其實我幾鍾 ...

知,果陣旺角信和斜對面有間 Jack'n the Box。

可惜係 taco 響香港始終唔興。
egg_studio 發表於 23-4-2013 04:03 PM
知,果陣旺角信和斜對面有間 Jack'n the Box。

可惜係 taco 響香港始終唔興。 ...

果時我中五、六左右
常常幫襯呢間 Jack'n the Box
最鐘意食就係大哥薄脆、蘋果批