登記成會員
搜索
查看: 4379|回復: 9

100D 會唔會對LUM EOS M??

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

好似 650D 既 config., size 似 G1X / EOS M...

配個餅鏡又幾靚仔

EOS 100D 的規格與之前的 650D 也頗為相似,同樣為 1,800 萬像素 CMOS,使用 DIGIC 5 影像處理器,感光度範圍達 ISO 100 – 25600 (擴展)光學對焦點為9 點對焦,中央一點為十字對焦點。而 Liveview 對焦系則為較新的 Hybrid AF II,令 Touch AF 功能進一步改良,將對應面積廣闊至可視範圍的 80%。不過 100D 為縮壓體積,只用固定屏幕而非多角度,尺寸為 3 吋 104 萬像點觸控屏幕。
Taky 你買左 100D?
呢部機我覺得配餅鏡真係好啱日常 snapshot
再配支 wide 鏡,去旅行都夠哂用
有D心動。。。不過未知幾錢、又未喳上手。。。試到機再算
估計5千幾,連18﹣55 kit
2013-04-25 20.43.30.png

日本朋友擁有既串燒3寶
2013-04-25 20.43.30.png
嘩!100D真係好細部!
連 EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM 套裝定價 HK$6,480。
taky 發表於 2-5-2013 10:57 PM
連 EF-S 18-55mm f/3.5-5.6 IS STM 套裝定價 HK$6,480。

咁買 A58 抵好多。