登記成會員
搜索
查看: 4015|回復: 11

16-3-2013(夜)

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

多謝抽空欣賞.
1.

2.

3.

4.

5.

6.

7.

8.

9.

10.

http://www.flickr.com/photos/93719772@N04/sets/72157633021792601/

評分

參與人數 1積分 +8 收起 理由
egg_studio + 8 自然生態好!

查看全部評分

雖然唔夠我果輯血腥,不過拍得好!
多謝egg_studio 兄.
FFN 發表於 18-3-2013 08:43 PM

好耐無見 FFN 師兄
入左支新微距?
FFN 發表於 18-3-2013 08:43 PM

睇你 title,係咪一晚內遇到咁多種動植物?
Homan 兄你好,支百微已是第二次買番黎,之前放了,很好用又夠輕,值得推介喔.
egg_studio 發表於 19-3-2013 09:32 AM
睇你 title,係咪一晚內遇到咁多種動植物?

如果行得好快就會見唔到很多細少的昆蟲其實在附近,不過牠們真的很細少,又不起眼,但的確是一晚遇到,其實附近遇有很多.
你行邊一帶?
我地行時,多數只留意到大動物,蛇、箭豬、穿山甲、貓頭鷹之類~
Homan 發表於 19-3-2013 10:54 AM
你行邊一帶?
我地行時,多數只留意到大動物,蛇、箭豬、穿山甲、貓頭鷹之類~ ...

嘩,你見到的很豐富的題材,我由入口行到去管理處個度附近,唔係好遠,但山邊也有很少小動物匿埋.
FFN 發表於 19-3-2013 12:52 PM
嘩,你見到的很豐富的題材,我由入口行到去管理處個度附近,唔係好遠,但山邊也有很少小動物匿埋. ...

我地見得多只係因為我地常常行夜山練習呢
FFN 發表於 19-3-2013 12:52 PM
嘩,你見到的很豐富的題材,我由入口行到去管理處個度附近,唔係好遠,但山邊也有很少小動物匿埋. ...

有兩條行車線闊嘅大蟒蛇、價值萬幾蚊巨型穿山甲、大小野豬、貓頭鷹、螢光蟲及其幼蟲、仲有一隻神秘怪獸(響麥徑三),所以動物都可以揾舊post睇到。
好的,我會去看看你的帖子。