登記成會員
搜索
查看: 6839|回復: 12

[活動召集] 戈壁沙漠挑戰賽 2013年4月10-14日

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

http://www.xtechallenge.com/gobi.html

非常有興趣,有無巴打想一齊玩?

Date 日期:10-14 Apr. 2013   2013年4月10-14日

Location 地點:Gobi Desert, China 中國戈壁沙漠

Distance 距離:100 km 公里

Entry Fee 報名費:港幣 HK$4,500

Category 組別:

Youth (under 21) 青少年組(21歲以下)
    Open ( no age limit) 公開組(不設年齡限制)
    Senior (35 or above) 壯年組(35歲以上
    Master (45 or above) 進步組(45歲以上)

4月11日:到達敦煌,入住酒店,辦理手續及檢查裝備
4月12日:第一階段賽事
4月13日:第二階段賽事
4月14日:第三階段賽事,乘車回銀川,入住酒店,晚上用膳及頒獎典禮
4月15日:往機場/回程航班

Screen Shot 2012-09-03 at 7.33.00 PM.png
有得諗,但依家未知四月行唔行得開
egg_studio 發表於 3-9-2012 07:57 PM

好耐未聯。
成行否?
taxirunner 发表于  2 小時前
egg_studio 發表於 3-9-2012 07:57 PM      
好耐未聯。
成行否?...

一人都成行丫

taxirunner 發表於 17-9-2012 01:37 PM
好耐未聯。
成行否?

四月有機會,但依家時間尚早,講唔定。

你個 Nepal 比賽準備成點?
egg_studio 發表於 17-9-2012 08:34 PM

taxirunner 有報 AEE Nepal 比賽?
Homan 發表於 18-9-2012 12:57 PM
taxirunner 有報 AEE Nepal 比賽?

唔好意思,遲覆左

報左名,不過長課練習仍未夠,唔知到時點死。。
egg_studio 發表於 17-9-2012 08:34 PM

hey KAY, 我準備不足呀。。
話時話,上星期跟了AAE去台灣跑,剛巧下雨,有點crazy。
27號出版本《MILK》將報導。
TVB體育世界都有拍,唔知是否22或29日出街。

taxirunner 發表於 24-9-2012 01:06 PM
唔好意思,遲覆左

報左名,不過長課練習仍未夠,唔知到時點死。。

如果唔夠時間練長,你可以考慮以下方法
方法取自一本美國 fitness 書叫「4-hour body」內教授「Ultra-Endurance」的方法
更改自著名的「Tabata protocol」

找一個400米運動場
先來4個400米,95﹪以上的全力(更科學的方法是以心跳率計算)
每個400米中間只休息分半鐘

然後狂跑100米,每次100米中間休息10秒,持續十分鍾
每周進行這十幾廿分鐘的訓練2﹣3次
可以顯著加強你的長跑能力
Homan 發表於 24-9-2012 01:46 PM
如果唔夠時間練長,你可以考慮以下方法
方法取自一本美國 fitness 書叫「4-hour body」內教授「Ultra-End ...

okok thanks ching
taxirunner 發表於 24-9-2012 01:09 PM
hey KAY, 我準備不足呀。。
話時話,上星期跟了AAE去台灣跑,剛巧下雨,有點crazy。
27號出版本《MILK ...

咁我下期一定買。

Nepal 不是跑高山,所以你當響香港跑山就 OK 了。
egg_studio 發表於 24-9-2012 07:20 PM
咁我下期一定買。

Nepal 不是跑高山,所以你當響香港跑山就 OK 了。

唔係嘛,我見個圖1000幾米。不過跑平路都死,冇得偷雞。有時上山可以hea住上當回氣
1000m 點係高山?我上次去 Nepal 上到六千幾。香格里拉果次都 3000 米。

以你體能,100km 13-14 小時應該收工。記得影多 d 相 share 上嚟大笪地,唔好淨係放響 Milk 呀~~~