登記成會員
搜索
查看: 4527|回復: 6

iPhone 5 最新消息

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

看來 Apple 真的改用較細小的連接口了…

但改下個接口對部機會有乜嘢吸引力?不過估吓有乜新功能...... 我估:

NFC -- 應該冇
4G LTE -- 可能冇,因為唔係大部分國家有,包括美國。
大少少嘅 mon -- 可能...... 不過一定唔會好似 d 韓國機咁 4.5" 以上,因為男人好難袋。(Apple 始終玩設計,所以會考慮到呢 d 設計元素)
CPU -- 希望會快少少
容量 -- 32MB 及 64 MB
Google Map -- 冇咗 / 唔再 support,改以自己 Apple 自家地圖。
Google Sync -- 冇埋,迫你用 iCloud
YouTube + Gmail -- 不內置,但可自行 download

其他功能 :
直接連上 AppleTV 及 Monitor
經 Mac 機 print 嘢.....
可靠消息會係 4" mon
7mm 薄
另有小型 iPad

容量唔會係 32 或 64MB,應該係 32或 64GB
點都好,其實用咗Android後,已經對iPhone失去期望。
Homan 發表於 1-9-2012 10:45 AM
可靠消息會係 4" mon
7mm 薄
另有小型 iPad

dscf8459.jpg dscf8470.jpg dscf8473.jpg dscf8476.jpg

傳聞 headphone 會重新 design

另外有 iPhone 3Gs、iPhone 4 及 iPhone 5 的側面比較

聽到個別case, Android 既 apps 成日"撞", 要剷機, 其實我有興趣大mon, 但剷機令我卻步
c_Foo 發表於 4-9-2012 12:24 PM
聽到個別case, Android 既 apps 成日"撞", 要剷機, 其實我有興趣大mon, 但剷機令我卻步  ...

我嘅經驗 (有四部 Android 機),只要唔裝 Whatsapp 就冇撞 apps 、memory leak 等問題。 (我四部 Android 機分別為兩個牌子,行三個 Android version,不約而同一裝 Whatsapp 就一兩日要 reboot 一次,而唔裝的話一個月長開都冇問題)

若冇 Whatsapp 生存唔到的話,用 Google Sync 及 desktop 版 Play Store 就唔怕剷機問題:Google Sync 可隨時 backup 及 restore 電話簿、appointment、task、memo、email 等;而 Apps 方面用 desktop 版 Play Store 可一次過幫電話裝番晒。