登記成會員
搜索
查看: 5801|回復: 9

ACG 2012 蜘珠女

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

一年一度動漫節現場 ~ 孩之寶請來蜘珠女 hard sell 再再版六變獸!但點解要蜘珠女sell六變獸真係好奇怪,兩者有冇關係大家睇睇就明白

係「六面獸」呀

Ironwoman 靚 d 喎.....

幾時有西瓜姐姐 A 嘅相?(西瓜姐姐 B 就唔駛嘞)
下!   QUICKSWICTH 唔係等於六面獸咩 ?咁博派果隻QUICKSWICTH叫乜?
hawaiiandaily 發表於 27-7-2012 04:28 PM
下!   QUICKSWICTH 唔係等於六面獸咩 ?咁博派果隻QUICKSWICTH叫乜?

但你打 "六變獸",之後又串錯字嘛 QUICKSWICTH <-- Quickswitch
SORRY 我比較關注D女的質素,D相唔該光D清D丫~
egg_studio 發表於 27-7-2012 07:26 PM
但你打 "六變獸",之後又串錯字嘛 QUICKSWICTH

手文之誤己 ~ 咁究竟邊隻打邊隻 ? 現時官方孩之寶叫 Sixshot 係"六變獸"
Homan 發表於 27-7-2012 10:56 PM

手機影質素係咁~
hawaiiandaily 發表於 28-7-2012 12:12 AM
手文之誤己 ~ 咁究竟邊隻打邊隻 ? 現時官方孩之寶叫 Sixshot 係"六變獸"

以前電視廣告 -- 即係有個白痴仔打個跟斗就變咗馬格斯 -- 旁白講佢叫六面獸,而無線版廾變形金剛及亞視超神金剛都係叫六面獸。所以一直都先入為主,即係等叮噹同多拉A曚、健次郎同拳次郎問題。

不過,SixShot 係六面獸/六變獸;Quickswitch 當年廣告叫「六變戰士」,仲要報稱係六面獸個仔。
Homan 發表於 27-7-2012 10:56 PM

今次由我出馬 ~ 等睇相啦 ~