登記成會員
搜索
查看: 20962|回復: 11

Transcend Multi-Card Reader M5

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

最近動用左九千個大洋買左部新電腦同芒作為執相用,滿心歡喜帶佢到屋企,心唸24"黑Panel配Core2DUO+4GB Ram 仲唔爽?!

前兩日打爆左張舊版8GB Extreme III 咭返到屋企過相,過相時已覺唔對路(其實已困擾多時),約12MB一張相要成5秒先落到電腦,最後終於用左45分鐘先可以將750張相過哂,有冇攪錯唔通要買隻$5XX既Fire Wire Card Reader先幫到手?

今日好想將上述個迷團解開,同友人"阿基"傾開得知 Fire Wire 係快,但係 USB2.0 既 Card Reader 未至於咁龜速喎,原來係雜牌與名牌既分別,佢仲介紹隻Transcend Card Reader 比我,睇 Spec 隻 Transcend 速度唔差有成480Mb/s,數字係死人係生,即刻過相試試,WOO ~~ 一個字"爽",個 Transcend Card Reader以唔使一秒既速度過到一張12MB既相( 張咭係Kingston 45X 4GB ),用左約6分鐘過哂305張相,照樣推算15分鐘就可過哂之前既750張相,而個Card Reader價錢只不過係$109,超值!!!

係度要多謝"阿基"解開小第多時既苦困 ~~ 多謝!!!
我都有份陪你行左成個鐘頭買喎 ....
係度要多謝 wongfai 陪我行左成個鐘頭
咦?真係唔知有影響啵… 等我買個好少少o既又比較下先!
唔該哂樓主!
我已經cap低呢段, send 咗俾 Transend, 佢哋應該送番張CF 咭答謝吓我
相信Transend 因此會更換代言人,產品包裝上會印有alex 既頭像而不是2R !
下? 咁代言人買card reader 有冇平先?
話得代言人仲使比錢? 收錢才是道理啊 !!!
我都以$60 的代價入左個 transcend m3 card reader! 好快啊!

比起之前個cheap 雞無牌子card reader 快好多!

Picture 005.jpg
60蚊買到個有牌子真係唔錯,小弟用緊個個all in 1雞牌都要成45蚊
原帖由 hongdonald 於 2009-4-21 13:27 發表
60蚊買到個有牌子真係唔錯,小弟用緊個個all in 1雞牌都要成45蚊

我o向dc兇 2手區
有人放,2007年尾買$120蚊
但未開封
又肯去中環等我收工交收
所以買

真係正,快好多好多
真係要入架!
原帖由 Homan 於 2009-4-21 13:37 發表

我o向dc兇 2手區
有人放,2007年尾買$120蚊
但未開封
又肯去中環等我收工交收
所以買

真係正,快好多好多
真係要入架!

放野俾你條友仔究竟真係咁等個60蚊用呀,定係佢份人超級環保。專登去中環等你交收...........比著我劈佢係櫃桶算數。