登記成會員
搜索
查看: 5019|回復: 18

[推介/評論] 2012 零污染越野單車賽 Green Ride MTB Race

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

https://www.facebook.com/events/435843943092659/

又有MTB比賽,新手老手ㄧ齊參加

比賽場地: MX CLUB
比賽日期:2012年7月29日(星期日)
截止報名日期: 2012年7 月23日 (星期 1)

比賽當日
試賽道時間:11:00 am
登記時間:12:45 pm
比賽時間:1:30 pm

賽事時間表及名單將於7月26日上載到專頁:
https://www.facebook.com/HongKongMTBfestival

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
個人賽
體驗組﹣男子 ( 3 圈)
體驗組﹣女子 ( 3 圈)

公開組﹣男子( 6 圈)
公開組﹣女子( 6 圈)

男子年齡組別: 以比賽當天為準
A 組 15﹣28歲
B 組 29﹣35歲
C 組 36﹣40歲
D 組 41﹣45歲
E 組 46﹣50歲 +

女子年齡組別: 以比賽當天為準
A 組 15﹣28歲
B 組 29﹣35歲
C 組 36﹣ 50歲 +

報名費:HKD 230/人

﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣﹣
隊際二人接力賽
男子組 ( 4 圈)
混合組 ( 3 圈)

報名費:HKD 460/隊
有共同理念可一同參加隊際二人接力賽
咁就 Robot Doll team 兩人隊啦。

Screen Shot 2012-06-14 at 3.21.19 PM.png Screen Shot 2012-06-14 at 3.22.17 PM.png

不過 check 清楚主辦單位背景先...... 有幾個警訊 feel
  • 主辦單位連官方網址 / 辦公地址都冇,簡單 d 嚟講,連牛頭角上村租個 server 同「虛擬辦公室 / 信箱」都冇......
  • 既然冇官方網址,報名要 email 入數紙去連 gmail,真係有乜事就上警訊;
  • 個名直抄 Action Asia 比賽名稱,十足假銀行網站;
  • 睇睇海報,一時又體驗、一時又比賽,加埋新貨試玩,唔知搞乜,可能係散貨場,到時大把芒果呔、車頭燈賣;

呢一刻唔知係乜料,希望係好似 Sportsolo 咁新手搞比賽冇經驗,而唔係 d 蠱惑嘢,所以各會員最好睇定 d 先......

其實好多人都冇咩搞event經驗,又唔請我公司幫手搞.
兩人隊接力參加得過, 我都熟場地.

https://www.facebook.com/events/330900576986410/
原來連攝影比賽都有搞, 一眾攝影發燒友仲等咩,快d參加啦!
唔知有冇女一齊玩辣辣壽司game玩呢!
willywong 發表於 14-6-2012 03:51 PM
https://www.facebook.com/events/330900576986410/
原來連攝影比賽都有搞, 一眾攝影發燒友仲等咩,快d參加 ...

我睇得唔清楚,請問路線?

條off road本身係玩越野電單車, 有好似bmx場概高低上落路段,有大斜上山,有down hill,再穿越幾間屋仔, 再上山落山返回高低上落路段.
一圈估大約2km幾. 小弟處女mtb比賽就係比咗依條路,果陣覺得條路好甘.
willywong 發表於 14-6-2012 11:40 PM
條off road本身係玩越野電單車, 有好似bmx場概高低上落路段,有大斜上山,有down hill,再穿越幾間屋仔, 再上 ...

我都有興趣喎! 咁其實甘唔甘呢?
不過真係唔知個主辦單位係唔係路…
已報名. 主辦單位email 完再打電話來confirm 收到報名表及交代幾要留意乜乜. 都算有誠意.  $230 大家不防豪比佢.
當日我另有活動,應該參加唔到,不過為表支持,會報名俾 $$$
即是我要硬食6個圈
我報了初級組只踩三圈! heeee!
willywong 發表於 7-8-2012 04:35 PM
即是我要硬食6個圈

一齊去考察咪唔駛食六個圈了。

不過,我未知當日幾點去,如果晏的話,可能趕得切參加。
ymk,最衰混合組踩得果3圈,唔係同你組隊一定贏
egg studio, 大會暫定賽程
26 Aug 2012 MX Club Race
Registration Time : 9:45 am
Race Start Time : 10:30 am
Open venue for riding : 9:00 am
睇下你得唔得?
willywong 發表於 7-8-2012 11:29 PM

7月定8月?
8月又搞過?
延遲到8月尾擧行
willywong 發表於 7-8-2012 11:29 PM

我要問一問探險版果邊先。其實佢地一張相影幾個鐘,我有可能後追都得。不過都係要問問先。