登記成會員
搜索
查看: 6425|回復: 11

[活動召集] 樂施毅行者2012正式召集!

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

Application Number 申請編號:TWAP201205160045Team Number 隊伍號碼:0893
Starting Time 出發時間:16/11/2012 14:00:00Team Leader 隊  長:HO MAN ALMAN  LI

小弟正式宣報,今年將組隊參加2012年毅行者
謝謝大家多多支持!

恭喜你!貴隊的公開組申請已獲抽中,可登記成為正選隊伍!你們的隊伍號碼已列明在本電郵的上方,敬請謹記。多謝你和隊友參加「樂施毅行者2012」,與我們共同對抗貧窮。

「樂施毅行者2012」將於11月16至18日舉行。今年的路線與去年相同,全長100公里。起點位於西貢北潭涌,沿途共設9個檢查站,終點為元朗保良局賽馬會大棠渡假村。所有參加者必須事先親身熟習所有路段。詳情請瀏覽樂施毅行者網站

(4)參加「樂施超級毅行者」或「24小時隊伍」的隊伍必需遞交三位隊員於2009、2010或2011任何一年的「樂施毅行者」證書副本。請電郵([url=mailto[email protected]][email protected][/url])或傳真(2527 621)給我們。請註明隊伍號碼。

有沒有其他人中簽?

I am super fast..!
Can I join your team?
hongdonald 發表於 14-6-2012 10:54 AM
I am super fast..!
Can I join your team?

yes, u can

因為你的高速,我可唔可以之前一齊 train,等我習慣下追你尾燈?
Homan 發表於 14-6-2012 11:20 AM
yes, u can

因為你的高速,我可唔可以之前一齊 train,等我習慣下追你尾燈? ...

當年有位化名世界冠軍嘅香港著名行山人兄,報稱九小時行完毅行者,結果 32 小時完成,第二年(上年)俾 d 隊友飛走,d 隊友冇咗佢之後 25 小時收工。

如果你出快隊(20小時以內)就預埋我, 否則我可以做 support ~~~ 我可以準備豪華 support ,令你由 2X 小時變 4X 小時。
第ㄧ個cp企條女做support,即刻要剪帶!
那些年...你們生命推動的日子
willywong 發表於 14-6-2012 04:00 PM
那些年...你們生命推動的日子

對上一次見過「生命推動」就係最高領導響香格里拉終點前一段路。
egg_studio 發表於 14-6-2012 04:56 PM
對上一次見過「生命推動」就係最高領導響香格里拉終點前一段路。

果度果幾百米… 我都要賴皮、隊 power gel 果段?
大家依家可夾一夾練習日子及模式。

我有以下建議:
  • 集中幾次長距離,例如雙坳。據某隊情況同我地差唔多嘅 S 隊經驗(年紀、體能、參與年數等),佢地都係操幾次雙坳,冇特別操練其他路段,因為隊友都熟晒成條麥徑。
  • 不要 support -- 之前提出過但冇實行,而回顧過去經驗,花最大時間就係響 CP 上。以參加 AAE 比賽經驗,齋食香蕉已足夠。
  • 「原定計劃」 後立刻起動。

我九月起 4:30pm 放工。因返早,所以唔 prefer 平日行通頂。若有假期或 weekend 可快走雙坳。
今年幾時開操?
要不要又來每兩星期三課?
齋雙坳可以了,最好星期日
真係得我一個中左簽?其他人後補都無?