登記成會員
搜索
查看: 5786|回復: 16

[圖片/文章] 執到嘔…

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

before-13.jpg _MG_6790.jpg

仲有,個 product 盒已經用 100L marco 影,個 designer 同我講:「你支鏡變型…」
大佬,你睇下自己個 product 個盒先啦,又殘又盛,又唔比我界爛貼膠紙之類…
竟然一講就話我支鏡問題… 我…
可惜無咁多燈/柔光罩,如果唔係可以兩邊壓 highlight 強反光… 而家只係用白紙打 bounce 做類似效果
竟然一講就話我支鏡問題… 我…

唯有向Canon投訴, 或者你應該用50mm影
影 Product 買多兩支燈啦, 唔慳得
c_Foo 發表於 1-6-2012 10:02 AM
影 Product 買多兩支燈啦, 唔慳得

同意… budget 有限下,整多左支580
最衰係我之前支 Nissin Di866 唔知點解同我個 Phottix 引閃唔夾八字…
而家想要多一支580 + 一支 600…
就算買兩支影樓燈都好平, 如果上面右邊比左邊感覺又是肥些少.
c_Foo 發表於 4-6-2012 02:20 PM
就算買兩支影樓燈都好平, 如果上面右邊比左邊感覺又是肥些少.

我最初都無為意,不過你講講下又覺… shit!!
Homan 發表於 4-6-2012 11:50 PM
我最初都無為意,不過你講講下又覺… shit!!

但我又唔係好覺
egg_studio 發表於 5-6-2012 09:46 AM
但我又唔係好覺

個貼子兩邊空位唔balance...
Homan 發表於 5-6-2012 06:44 PM
個貼子兩邊空位唔balance...

咁係張貼紙貼得衰
egg_studio 發表於 6-6-2012 09:09 AM
咁係張貼紙貼得衰

無錯,佢D product 個包裝好差,但係要我影到好似人地D 大牌子效果… 嗚哇~
100L marco變型真係第一次聽,同幾不可思意
應該係角度問題
12pt 發表於 14-11-2012 10:01 AM
100L marco變型真係第一次聽,同幾不可思意
應該係角度問題

我覺得直頭係對方 concept 問題囉~
依家 D design拿,有D只係會考肥佬曬,然後報個硬軟睇course,hea幾個月,之後買部高級單反,整hea果樣扮有型就做到.
神秘人 發表於 14-11-2012 11:53 AM
依家 D design拿,有D只係會考肥佬曬,然後報個硬軟睇course,hea幾個月,之後買部高級單反,整hea果樣扮有型就 ...

之前佢地睇完我D 相辦話都係自己 internal 影,點知搞極都搞唔掂先搵我地之嘛!
本身硬軟體都已經麻麻,教出來既design嗱點會好。影呢類辦已經好簡單,以前跟過影水晶燈,直頭見到都想死....