登記成會員
搜索
查看: 7385|回復: 20

HTC One X

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

用咗唔會再用OS

速度驚人

我都係mac人,不過從第二代iPhone起,已發現無論速度,功能,當時Android已經將iPhone拋棄,而去到4S年代,呢個距離更加大。
我係iphone 人
不過如果 iphone 5都無乜突破又未有耐出
我絕對不排除會轉會
從第二代開始已經冇大改進,更談不上突破。現在咁多人用 iPhone 嘅情況,就好似 Windows 同 Mac 機情況咁,不過輪到 Windows = iPhone --> 技術停滯但好多人用。

亦因為咁,我對 iPad 買唔落手...... 甚至會試吓新 Windows 電話都唔會用 iPhone
我用過iPhone第一&第二代... 之後就轉會至今
taky 發表於 18-4-2012 12:59 AM
我用過iPhone第一&第二代... 之後就轉會至今

你部 One X 係咪行 4.0? 我部 SE Arc S 都會有得 upgrade

轉載自生果日報17-4-2012

首部用Android 4.0 ICS嘅 HTC One X正式 發售,可恨一班安卓玩家仍在苦等。好彩 Sony宣佈釋出 Xperia arc S、 neo V以及 ray的升級服務,並由北歐地區先行,而香 港及全球地區,預計四至六星期後會陸續 上馬。值得留意今次升級不會以OTA形式 通知,用家需將手機連到電腦下載更新。 咦?人氣機王Xperia S居然無份?
行 4.0呀! 所以比起我部Sensation唔止換外型同快,仲有新體驗。。。操作暢順,好爽,外型okay,整體滿意
4.0 同 舊 version (我部 Arc S 用緊 2.4.X) 有乜大分別?
版面設計唔同,setting 介面更user-friendly, 可以 group app into folder, like iPhone, 多好多widgets, 好似iGoogle咁.  handwriting 認得好快好準,唔知係4核定4.0既原因  
Group apps into folder 2.4.X 已經可以,不過若手寫辨認率有改善咁真係唔錯。
HTC OneX 個相機功能超good, 仲有同步拍video & 相的function, 同有lomo filters, 唔駛開apps都做到
睇佢official site 介紹, multi-task 同 syn with dropbox 都係推介, 不過之前都做到
我估handwriting recognition 既速度同精準 (似 samsung notes), iPhone 5 應該會追番掛
有無大相放來看看?
之前我唔鐘意 Samsung Galaxy 其中一樣係佢影相個 AWB 唔得
講起上來,eggstudio 個 SE 的 mon D 色都幾艷麗
Homan 發表於 18-4-2012 11:40 PM
講起上來,eggstudio 個 SE 的 mon D 色都幾艷麗

不過我部機影相同 Sony CyberShot 一樣,有少少遍紅。
我都轉左會用 XPERIA S 可能太新暫唔 support Mac 連藍芽也連唔到!用 Windows XP 只能 update 不能過 data ~ 但部機真係好快
hawaiiandaily 發表於 19-4-2012 09:55 PM
我都轉左會用 XPERIA S 可能太新暫唔 support Mac 連藍芽也連唔到!用 Windows XP 只能 update 不能過 data ...

唔可以同 Mac 用藍芽?

Android 機可以用 Google Sync 過 data,唔駛用 USB 線或 WiFi。你響電話內 Sync 入面 setup 番 Google Account 及 Facebook 等,就可以自動過資料,例如響電腦上 www.google.com/contact 或 Google Calendar 等 update 咗,幾秒後電話就會自動更新。呢 d 功能 iOS 去到 iCloud 先有,但 Google 三、四年前已經可以。

相片方面可以 set up 埋 Google+,一影完自動 upload 做 backup。另外,試一試用 iPhoto 經 USB 睇吓認唔認到你部機?

當然 video 等就要靠 memory card 或 USB 了。
egg_studio 發表於 19-4-2012 10:30 PM
唔可以同 Mac 用藍芽?

Android 機可以用 Google Sync 過 data,唔駛用 USB 線或 WiFi。你響電話內 Sync ...

部機乜叉都內置~完全過唔到 MP3 及相 ~ 其實 check sonymobile.com 部機仲未有可用的新軟體 download 反而Xperia™ arc S 就有 Mac 新軟體。
用dropbox 啦, 好smooth又快
Built in Panorama function

2012-04-22 17.29.jpg
我部 Sony Acr S 都已經 upgrade 到 4.0,請睇另 post

http://www.photomarket.hk/forum. ... amp;extra=#pid30638