登記成會員
搜索
查看: 4954|回復: 6

5D2+60D or 5D3

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

Canon-60D-640x480.jpg 20090127_c556007c69af570677ac8QNT7XtoaJyY.jpg canon-5d-mark-iii-canondigital-review.jpg

5D3 大約要$27XXX
5D2 新機$16XXX,60D 大約8XXX
如果一係要一部5D3,一係要5D2+60D,你會點揀?

我總之係 full frame 就得
egg_studio 發表於 11-3-2012 12:06 AM
我總之係 full frame 就得

呢個時候入2手5D (約$7500)或5D2 算OK抵
Homan 發表於 11-3-2012 01:51 AM
呢個時候入2手5D (約$7500)或5D2 算OK抵

諗得過~~

幾千萬同幾百萬像素,及浮誇功能對我唔重要,我最需要快、金屬殼及 full frame
egg_studio 發表於 11-3-2012 02:02 PM
諗得過 ~~

幾千萬同幾百萬像素,及浮誇功能對我唔重要,我最需要快、金屬殼及 full frame ...

快? 咁要 5D3了…
Homan 發表於 11-3-2012 06:18 PM
快? 咁要 5D3了…

我用緊一秒三格,快過一秒三格就係快
咁5D2啦  
新機15000左右,大鋪16500
你個 case 我建議去豐澤,買埋3年保