登記成會員
搜索
查看: 12625|回復: 31

27-11-2011 大欖 PATAGONIA Nature Run

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

呢個比賽響一年內已經搞咗兩次,今次係第三次,而路線同之前兩次比,係調轉。

“第一屆”我參加 21 km,約三個鐘完成。

21 km 路線大概係:大棠 BBQ 場起步,沿元荃古道駁至吉慶橋(MT bike off road 入口處),過吉慶橋上山,接上圓墩郊遊徑至圓墩。圓墩後轉入不知名山徑,響叢林內上上落落,突然出番馬路,行前少少,駁番到越野單車徑(環塘比賽起點,過咗水壩轉上第一個山果度)。之後沿越野單車徑反方向去到水塘路出口,繼續沿「新麥徑第十段」返回大棠終點。

路線特色:除咗「新麥徑第十段」果條馬路外,其他路徑全 dirt road,而圓墩郊遊徑彎彎曲曲,響密林內穿梭。到達圓墩後,就係密林上落山絲帶路。有 d 地方幾斜吓,需用手借力,

金鐘、沙田及九龍塘有免費巴士接送到大棠。比賽完後有巴士送番你落去元朗西鐵站。(上次只係送到我落山巴士站)

呢個係上年嘅 GPS,留意今次比賽方向係倒轉。

鐵定參加!
名已報!

thank you for your payment of US$33.00 for ,PATAGONIA Nature Run,,.
below is the transaction detail from WorldPay
Thank you, your payment was successful
Merchant's Reference: TW2003

仲有無兄弟玩?

等間報名,21km
已報名 21km,沙田上車~~
死就死一次, 我都報咗21Km
alexphoto 發表於 10-11-2011 12:02 PM

我鐘意你呢個態度!

我金鐘上車
我另外有一位朋友(想當年曾經比你搵笨話操南丫島帶 500ml 水果位)都報了 21km
alexphoto 發表於 10-11-2011 12:02 PM

死就唔駛死,留意 cut off time 係 3hr 45 min,即係要最少去到監獄上面嘅大壩。
明天我想去行一次先
Tomorrow MT bike race, you can come to see us
請問大會有否提供行李寄存?
alexphoto 發表於 21-11-2011 12:28 PM
請問大會有否提供行李寄存?

Homan 及我會搵一晚 (除星期一、三、五外) 操一操夜山,有冇興趣?
egg_studio 發表於 21-11-2011 12:36 PM

Homan 及我會搵一晚 (除星期一、三、五外) 操一操夜山,有冇興趣?

已定 Wed 約 5pm ,快走 M3
egg_studio 發表於 21-11-2011 02:27 PM
已定 Wed 約 5pm ,快走 M3

星期三晚食咖喱, 星期四一早要開工, 費時第二朝腳軟。我想星期六去行一次認下條路。
Homan 發表於 10-11-2011 12:56 PM
我鐘意你呢個態度!

我金鐘上車

個list冇mark你金鍾上車喎, 你打去check下好, 咪到坐行李箱
alexphoto 發表於 22-11-2011 02:10 PM
星期三晚食咖喱, 星期四一早要開工, 費時第二朝腳軟。我想星期六去行一次認下條路。 ...

後半截係絲帶路,有可能搵唔番。參考吓我個 GPS 圖
confirm 左金鐘上車~~

Map Patagonia Nature Run tai lam Nov 27 2011.jpg

今日收到 Newsletter,發現原來 21k 及 11k 路線同上年有出入,分別係唔經元荃古道,雖然距離好似冇乜變,但易行好多。