登記成會員
搜索
查看: 6916|回復: 11

山寨版 Magic Mouse

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

今次輪到 Microsoft 出山寨版 Magic Mouse,定價 US$79.95,即係仲貴過 Apple 果隻 (US$69),買果個人 d 智商唔知係咪同用 IE 一樣呢?(雖然呢單新聞係假,不過我認同佢出發點及結論)

大陸山寨 iPhone 都有 d 創意,話曬價錢平,雙卡雙待及收到電視。呢隻 mouse 不單冇特別功能,仲只 support Wins7,物料係高溫膠的話都可以防火,否則真係唔知有乜賣點。

詳情請到 M$ 網站:http://www.microsoft.com/hardware/en-us/p/touch-mouse

人地賣點係用usb,我仲用緊視窗97,冇籃牙用magic mouse呀
神兄,用老翻犯法㗎。

我都係響約兩年前先將捨棄 Windows95 轉用 XP (因為 Bootcamp 唔 support Wins95/98/Me)
我2年前直情捨棄左 windows...
Bootcamp 入面都冇 Windows? 我用嚟打機㗎。
我一開始係大學及社會大學已經捨棄window
(雖然呢單新聞係假,不過我認同佢出發點及結論)

咩意思?
Homan 發表於 15-8-2011 12:18 AM
(雖然呢單新聞係假,不過我認同佢出發點及結論)

咩意思?

早前大部分國際新聞機構都報導了一單新聞,話用 IE 用家比其他 browser 用家 IQ 最低,只有 80 左右。不過過兩日做呢個調查嘅機構表示結果係假,而佢地嘅出發點係用 IE 用家由於 IE 已響 Windows 內置,佢地唔會選擇 / 反思邊個 browser 最適合自已,因此某程度上反映佢地係最低 IQ。而另一方面,IE 不 support W3C 標準,對寫網頁嘅人做成不便,因此該機構「作」了這則調查,而所謂擁護新聞自由嘅呢班新聞從業員就未有調查消息真偽就瘋狂轉載及報導。

所以又見大陸起長城係對現時嘅大陸國情係有需要。  
egg_studio 發表於 15-8-2011 11:10 AM
早前大部分國際新聞機構都報導了一單新聞,話用 IE 用家比其他 browser 用家 IQ 最低,只有 80 左右。不 ...

呢個機構不怕被M$告?
不過,eggstudio兄,我對你呢個推論的logic 抱有保留。
你要知道,中國的「長城」是為了什麼而存在,他們過濾資訊,絕對不是為了保護民眾利益,如果是的話,國內的什麼「360防毒」、「3751助手」不會那麼明目張膽的喊賊捉賊,而且把競爭對手的正常程式也當做病毒,叫一般網民卸裝… (呢件事半年前搞得網上風風雨雨)
Homan 發表於 15-8-2011 11:52 AM
呢個機構不怕被M$告?
不過,eggstudio兄,我對你呢個推論的logic 抱有保留。
你要知道,中國的「長城」 ...

M$ 好似真係冇打算向呢間機構追究,原因不詳,不過你咁講一講,我都覺得有景轟。有一個可能性係假如 M$ 要告得呢個機構,咁冇經查證就轉載及報導呢單新聞嘅傳媒一樣會告埋,假如淨告該機構而放生傳媒,M$ 誠信會被質疑;但又唔可以告晒兩方,因為牽連甚廣,而一般傳媒都會以「新聞自由」呢個免死金牌保命,最後輸家都係 M$。

至於長城嘅問題,我當然清楚佢為乜存在,但我亦會去睇番現在中國國情,我絕對支持長城嘅存在;不過,我更支持中國開放網絡,甚至結束一黨專政 -- 不過唔係依家。
egg_studio 發表於 16-8-2011 03:16 AM
M$ 好似真係冇打算向呢間機構追究,原因不詳,不過你咁講一講,我都覺得有景轟。有一個可能性係假如 M$  ...

講番個mouse,個背面咁多梅花點做乜春?
用來針炙定位?
平平滑滑咪幾好,又要搞到生哂野咁
根據外國某網站表示,果 d 點點係 sensor