登記成會員
搜索
查看: 5351|回復: 13

點滴是生命, 點滴鎮洋單車環台

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

環台是我心願,有興趣可ㄧ同報名
http://www.llcs.org.hk/rideforwater/index.html

300km or 1000km?

Screen Shot 2011-08-02 at 下午08.56.45.png
不過成2萬蚊… 有 D 乸利啵… 夠去北海道單車遊了…
反而個本地集訓,$1500 送衫送頭盔,叫做抵D
跟Giant平好多, 但當然做埋善事是另一會事啦
Homan 發表於 2-8-2011 08:38 PM
300km or 1000km?

做善事冇得計的
講係咁講,價錢始終係考慮,但當你知道自己搞只要 6﹣7千旅費,你就會認真考慮。
包括捐助的團體是什麼
另外要考慮的是假期........要8-10天才能完成, 邊有機會吖
唔計做善事的話,以差不多萬五旅費,夠去泰國 or 尼泊爾踩成個幾月單車

而我幾年前都環過台 (約個半星期),不過係搭車旅行,台灣 d 三星旅館 / 酒店大約都係 around HK$200-$400,食就平過香港,所以萬五旅費真係唔知點計出嚟。
所以我放棄參加
如果大家真係有興趣環台的話, 我可以搵我弟婦個爸爸, 他在台灣也是單車友, 也曾經環過台, 可以找他帶隊。
環台真的不太興趣,冇乜風土人情,而且99%馬路......反而今年聖誕或下年會到尼泊爾踩山,已接觸當地 agent,有確實資料再出post。
係喎仲有個尼泊爾之行
willywong 發表於 4-8-2011 03:51 PM
係喎仲有個尼泊爾之行

我聯絡了旅行社了,見面時話你知。
尼泊爾踩山有興趣呀! 不過如果係今年Christmas就唔得, 出年ok呀, 有資料post出黎睇下.  Thanks!