登記成會員
搜索
查看: 13119|回復: 1

2004年11月5日 城門谷運動場 - - - 對科域 (聯賽)

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

比賽日期5/11/2004
對手科域
地點城門谷運動場
比數勝 1:0
己隊入球者Alex
比賽精華今場明顯受制於對手中場及清道夫打法全場對手有多次半單刀及護空門情況出現,但到最後一分鐘由Alex成對方後防一次錯失變成入球以一比零僅勝
紅/黃牌阿Ray, 阿政
最佳球員Alex
出場陣容如下:
守門員 : 樊潤
後防(左至右): 阿骨, 阿政, 阿Ray, 阿細
中場(左至右): 家輝, 阿九, 阿邦, 阿贊
前鋒: 阿晃, Alex

其他球員: 琦仔, 燒雞, Benny
打氣: 鄭太
推薦 留言 2 / 13 的問題討論
寄件者: 005ching傳送時間: 6/11/2004 7:17
中後場球場差不多全場受制於對方一對中場的輸送及特大柱躉式中鋒威脅,好彩力保不失下再由Alex臨完場前一分鐘建下奇功全取三分,暫時以五戰四勝一和得十三分排位居聯賽次席.

經消息人仕透露:飛鏢會係聯賽以二比零淨勝裕新仕勤睇0黎今屆對己隊最有威脅唔單止裕記而係飛鏢會.

推薦 留言 3 / 13 的問題討論
寄件者: monsterchik傳送時間: 6/11/2004 13:51
今場波, 我們被對手控制中場, 幸好上下一心, 保持集中, 最後, 祖記對拜仁的翻版, 臨完場前, ALEX 把握對手一次犯錯, 爭取入球.
我選今場MVP 是 ALEX.

推薦 留言 4 / 13 的問題討論
寄件者: 三都主Alex傳送時間: 6/11/2004 16:01
Thank for your vote but I think our defenders did very well too.  入球並不代表踢得好.  I vote for Ray & 阿政.  多番解圍力保不失, 居功志偉

推薦 留言 5 / 13 的問題討論
寄件者: monsterchik傳送時間: 6/11/2004 18:35
好明顯暴露了我們的缺口, 中堅位置, 對手經常中路大腳轟炸, 幸好, 各防守球員互相補位.阿政: 我們的默契越來越好, 你包我, 我包你, 這樣, 就是團體精神.

推薦 留言 6 / 13 的問題討論
寄件者: 005ching傳送時間: 6/11/2004 19:32
阿骨,

唔洗客氣!出得場就要搏到盡包波絕對係我份內事,你話"你包我,我包你"好彩只係講踢波唔係講打牌........!

推薦 留言 7 / 13 的問題討論
寄件者: Brian_no9傳送時間: 6/11/2004 23:40
呢場波真係嬴得好險, 對方前鋒如果把握好d, 我地一定失波先; 好彩果個大隻forward腳頭無靈. 不過, 我地其實打得唔錯, 每個球員真係拚到最後一刻, 完全冇放棄; 阿政隻腳整傷左都捱到尾! 好耐未試過踢一場咁辛苦既比賽, 不過好開心, 因為大家真係有付出~~~
我一定會再操fit d既, 但係要食收腩丸先~~~

P.S. 阿細包空門並唔係大腳解圍, 而係龍門白界前控定, 再扭過對方球員, 嚇Q死我...........

推薦 留言 8 / 13 的問題討論
寄件者: 卡富芝屎傳送時間: 8/11/2004 13:41
我覺得o黎場波贏得好開心, 因為大家都一條心踢好波, 又有鬥志, 醒呀!

我o係龍門口唔一腳清係因為我唔順腳, 怕解唔到圍, 咁我咪好冷靜地推過一個博對手犯規囉... 咁漂亮, 唔使嚇Q死呀馬...阿狗...

推薦 留言 9 / 13 的問題討論
寄件者: 中場破壞王傳送時間: 10/11/2004 21:14
無錯!今場真是釣住鹽水呀....成場比人拑住起打....好彩我哋團結...一人走到步互相補位, 更好的alex臨尾入波冇仇報!!!他的拼勁精神真是藉得加許!!!

不果又證明了後防少了呀昌都免強頂得住..哈哈...不個有佢就好d.....(好過冇...)...但佢要準時到場和要人提佢帶鞋呢!

推薦 留言 10 / 13 的問題討論
寄件者: 打什肥佬傳送時間: 11/11/2004 10:24
阿Ray你講得好... 要提下佢.... 你知佢呢d 冇咩記性...haha
其實呢到波睇到我火到黎埋呀.....
唔止係阿邦個腳波...而且其他時候眼見d 55 波, 甚至64 波都爭輸...係我地6 人地4 個d.... 最勁個野都應該係Alex 個下人地6 自己4 的俾佢爭贏....
都係個句... 大家好似冇左d爭勝決心.....好似學阿Ray 話事緊...大家都夠集中...夠團結... 都好耐冇試過入一球波都咁開心...
我諗前中後都加以改善, 我地一定可以重上榜首.....
下加個人意見.....
1) 前場球員要多走動... 一來拉開空位... 要俾直線大家走都方便d......二來可以令對方後衛唔好輕鬆交個波到中場....迫佢地大腳踢... 咁我地後衛又頂得...咁就爽好多...
2) 中場方面....都係來不及回後的問題.... 人家攻我地... 後衛可能可以解圍... 但踢出來的球... 就很易被對方後上的人再攻返入去...
3) 後防方面都係預準d 個d 高波位.... 大家都發覺個波係會彈過頭呢....!!! 而且解圍 及殺出 要狠一點... 不是要傷人個d... 但後衛殺出來要有個勢咁人地先會怕你嗎...
以上是我係場邊睇到的意見....

推薦 留言 11 / 13 的問題討論
寄件者: Brian_no9傳送時間: 11/11/2004 20:56
我反而覺得我地好有決心喎, 呢d係我於場中感受得到; 不過有時踢波唔係好得心應手唧. 而大家都有盡力去回防, 但係追唔追到又係另外一回事囉. 當然, 再踢好d梗係最好啦!

推薦 留言 12 / 13 的問題討論
寄件者: 打什肥佬傳送時間: 12/11/2004 9:30
我都認同你的講法.... 決心係慢慢增強左.....所以到最尾我地就入到波....

推薦 留言 13 / 13 的問題討論
寄件者: 三都主Alex傳送時間: 15/11/2004 23:08
There is no hero in a team.  The team win or the team lost.  
If everybody work hard, the team will win.  That's what we did!