登記成會員
搜索
查看: 4984|回復: 10

6500 HKD 連1.5 轉 1 1/8叉盤 JAMIS 細碼車架,大家點睇

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

28單車買網見 6500 HKD 連1.5 轉 1 1/8叉盤全新 JAMIS 細碼車架,大家點睇?
CM 擷取 1.jpg
CM 擷取 2.jpg
CM 擷取 3.jpg

AM車架,會重d。賣我支叉比你就fit晒
呢隻架會幾重身,如果唔用 d 輕 (即係貴) 嘅零件,成部車都有 35 lb 以上。

不過 AM 車架適合 100% 入山越野,假如你會踩吓市區 (例如 50% 市區 50%),可以考慮 XC 車架

CM 擷取 1.jpg
以上的也是 AM 架?
如果買 XC 架平好多可以有好多選擇。

其實冇記錯Trek啲硬架8500都係4千幾
willywong 發表於 30-6-2011 02:36 PM
其實冇記錯Trek啲硬架8500都係4千幾

CM 擷取 1.jpg

果然熟行 ~ 係Sell 4980 ~
hawaiiandaily 發表於 30-6-2011 01:31 PM
以上的也是 AM 架?
如果買 XC 架平好多可以有好多選擇。

呢架係早年eggstudio兄所擁有的am車架同一設計,屬早兩代AM架的高科技設計,
但過左兩代就變低科技
hawaiiandaily 發表於 30-6-2011 02:49 PM
果然熟行 ~ 係Sell 4980 ~

呢隻 Trek 架單車團有人踩,以硬架計唔算輕,不過個花同顏色就好靚。
I using the same !
今日同女友實地睇架,佢睇中 8500 紅/白
佢話逗上手好輕,個款也靚。我估出車率好高 ~