登記成會員
搜索
查看: 4332|回復: 17

可整多部 bike

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

今日比女友睇完開平單車 hea hea 遊 D 相,女友都話下回要一齊去。

我就打蛇隨棍上話好好玩,不過租車唔多好有個叫 Jixxy 同 Daxxd 適應唔到 D 租車踩喘哂氣,妳睇我同三項鐵人季軍組用自巳車踩幾輕鬆有相為証。拿三項鐵人季軍組話有零件送不如整多部 bike 啦!

本來 9up 點知佢應承~ 7.1 去睇架!掂
歡迎歡迎~~ 「大眾踩單車郊野上~~」
送出零件:

頭叉一條(一條油一條氣,任選)
平價 NRS 原裝 seat 通一條
1.5 平價但高性能 26" 呔一對,即係你踩開平團果對呔
貼紙幾張
高拉力螺絲幾口
Shimano 平價 LX 前餅,即係 Fairlady 果塊
有相為証 <-- 相呢?
真係生仔都冇吟開心,恭喜晒
睇架有心水就快比錢,費是夜長夢多
今日落樓下飛球最平軟架都萬二,硬架就平好多 4000 有交易~我想剩軟架 around 7000-8000 HKD ~最好砌埋萬二、三到有乜介紹?
咁就大把選擇,你睇多兩間先都未遲,不過記得唔好去黑牛單車,除非你唔介意俾人斬你一頸血
咁邊度比較多架睇?有咩牌子好介紹?
hawaiiandaily 發表於 29-6-2011 08:53 PM
今日落樓下飛球最平軟架都萬二,硬架就平好多 4000 有交易~我想剩軟架 around 7000-8000 HKD ~最好砌埋萬二 ...

飛球萬二軟架係乜牌子呢?

Cannondale the cheap one is 19000 HKD
呢次真係萬九幾銀架車
hawaiiandaily 發表於 29-6-2011 10:43 PM
咁邊度比較多架睇?有咩牌子好介紹?

多淨車架就可以去上水鎮洋
九龍區就除你樓下間飛球外,都冇乜邊間多淨架賣;
大埔就可以到登山者,都幾多不同款的淨架及成車。
有冇人知 Mosso/MERIDA 台灣架 ok唔ok? 我見價錢 around 4000-5000 合我 budget

http://www.bicycle.hk/component/option,com_adsmanager/Itemid,181/adid,6098/catid,42/page,show_ad/

http://www.mosso.com.tw/products/suspension-frame/660AM.php

MERIDA
http://www.bicycle.hk/component/option,com_adsmanager/Itemid,181/adid,4910/catid,42/page,show_ad/

http://www.merida.tw/product_det ... cat2=20&pid=983
MTB 架輕係重要考慮因素, 要得輕既 $$ 唔少得.
你budget內,巨人牌同Trek係最好牌子
willywong 發表於 30-6-2011 10:12 AM
你budget內,巨人牌同Trek係最好牌子

咁明天去鎮洋一轉
搵埋我
好野,又有開箱文!