登記成會員
搜索
查看: 4199|回復: 5

問北京機場至市區交通資料

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

因為下個月會經北京轉機去外地,來回會停北京一日。雖然以前到過北京,因為知道北京近年轉變十分大,為免趕唔切,想請教近排到過北京 / 響北京做緊嘢嘅會員提供以下資料:

1) 北京市至機場最方便的交通
2) 北京市有乜好酒店 / 旅館介紹 ?? 我應該唔會去故宮,因為唔夠時間,只會行吓夜市及朝早到天安門行吓,下午上機走人。

Thanks~~~~
  擺明問我啦?

北京機場有大巴到市內各處,depends on 你去邊一樹,的士到市區東邊(不堵車)一百元有找

酒店/旅館的話,如果無乜要求,可以訂如家/7天等等的快捷酒店,我個人要求低,呢兩間已經滿意
不過都係果句,北京市都幾大,你最好想清楚去邊先定酒店都未遲。

我介紹你可以到大山寺798藝術區看看,夠你看一個下午!

幾時到?一齊食個麻辣火鍋或者新疆串燒!
我 22-7-2011 下午去到北京,我要求可高可低,去旅行時訓油站及巴士站至六星酒店也可以。等我試下訂你介紹的如家酒店......
你訂就訂東3環至4環的如家,離機場比較近
Homan 發表於 18-6-2011 01:11 PM
你訂就訂東3環至4環的如家,離機場比較近

我剛到過如家酒店的官網,由於唔清楚邊度係 "3環" 及 "4環",所以求其選王府井,因為近天安門。

價錢兩百幾,非常啱 budget,好過訓機場。

不過,乜嘢叫 "数码大床房" ?如果唔知就一於訂嚟試吓。

咁 Homan 約定你 22-7-2011 北京見。
數碼大床即係有電腦在房內……

好,大家王府井見,我一陣發我國內號碼給你