登記成會員
搜索
查看: 4351|回復: 8

伊朗旅遊資料

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

我會響七月到伊朗旅行,雖然唔係跟團,不過攞咗某間專做探秘豪華團 (不設購物、中產客為主) 嘅遊行社嘅資料分享及參考人地嘅行程。

勝景遊 D 團都幾貴,因想去東非野生動物園。你地諗往自由行?預多少天及費用?
勝景遊唔會帶你去購物,住同食都好 d,而且團友數目少,最緊要係跟開康 X、永 X 果 d 師奶唔會跟呢間旅行社(因為真係帶你去參觀博物館,之後冇得購物......),所以價錢比康 X、永 X 貴一倍至幾倍。

暫定我一個人去。Willy 正申請簽証,不過好大機會唔批,所以最後得我一個去。

機票埋單約八千,另預洗費一萬,因為係豪華遊 + 預咗酒店冇人 share (假如多一個人去酒店應該可以平一半)。會以內陸機及頭等火車來往伊朗國內城市。不過根據有條友早前去完,佢豪洗都洗唔到一萬,所以預定一萬會開心 d 。

全程八日,唔計搭飛機時間。我已買咗機票,你有興趣就聯絡我。
勝景遊 D 團都幾貴,因想去東非野生動物園。你地諗往自由行?預多少天及費用? ...
hawaiiandaily 發表於 11-5-2011 10:10 AM

今晚 scan 埋東非睇動物團資料給你。如果貴就去住 Nepal or 長隆先啦。
搶客: hawaiidaily 不如到北京來行山~~

東非野生動物園 vs 長隆,真係世界級奇觀,你都咪話
eggstudio:酒店往宿諗往 walk in ? 寫遊記等我參巧遲 D 去!尼泊爾都唔錯!

樓主:北京行山有冇資料 look 下

Willy:好認同~ 差距太大!就依個禮拜長隆 2 遊再比錢長隆 D 看便扮土人做背景,當自已東非 2 天遊!
咁都係動物園啫~~

近近地可考慮尼泊爾嘅 Chiwan National Park,好耐之前去過,有都係動物園一個,有 guide 會帶你行入深山野嶺睇老虎、鱷魚、犀牛,但價錢平好多。有興趣可以 share 資料 -- Willy,12月可以考慮踩單車去......
回復 7# hawaiiandaily

我咪出左資料囉
去河北「小五台」嗎~~