登記成會員
搜索
查看: 3923|回復: 4

60D 功能一問

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

想問CHING們, 60D點較Mirror LockUp,
還有 拍攝每張照片間隔為x秒
自拍果時點較可以連繼影幾張

唔該幫幫忙
set mirror lock-up
custom function III - 5
之後enable 佢~

你自拍係唔係指2秒或10秘自拍?
好似無得又set 自拍又set 連拍
[補充:剛試過是不能的,兩個drive mode不可同時set的]

唯一方法是用 IR remote shuttle.
回復 2# Homan

好, 唔該晒你解答我第一個問題
因為我想睇下搵唔搵到好似550D咁, 有得揀倒數10秒影, THEN就連拍4-5張咁..
回復 3# YELLOWBONE

550D有此function????
driver 內點顯示??
樓主可以放棄了
根據canon網站提供的spec
550D的 「10 sec delay + continuous shooting」 在60D上是沒有的…

60D spec 有關drive
Screen shot 2011-05-06 at 上午02.32.33.png

550D spec 有關drive
Screen shot 2011-05-06 at 上午02.32.48.png

不如考慮用600D啦,都有樓主想要的function...
Screen shot 2011-05-06 at 上午02.37.18.png