登記成會員
搜索
查看: 4076|回復: 3

共產與資本水火不容?

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

共產主義又好,資本主義又好,政府應該以民為本,創建幸福社會。

但眼見兩者只係淪為政治工具,攻擊其他國家實行既主義

個人覺得太則重行乜主義(名目),而唔可以有不共不資,互取長處既新主義。人人有飯食有書讀,和平理想既社會。

民主,三民,自由,成日比人挾持同濫用。如果人人做到我為人人,人人為我,民唔民主同共唔共產根本唔雖要存在。

共產,資本<<<<<<<<人停留係呢個近代史出現既產物,又無乜人去前進,進入下一個歷史階段..........................尋找人類真正既烏托幫(雖然人本性是壞,唔係一早就可以建立一個公平和平既社會)

個人認為大家追求一個人可以幸福生活既社會,政府唔好要同理乜乜主義,真接以民為本既方式為人民服務,人民共同追求一個生活環境更好既社會
海洋生物真的深不可測!
哂 9 氣喇, 齊係讓座, 拋垃圾呢 d 濕碎行為都做唔好, 什麼烏托邦既幻想, 外星人統治地球再算
阿 Tam Sir 架時光機冇咗下文......