登記成會員
搜索
查看: 33217|回復: 22

終於出5DII喇 ~~

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

Canon EOS 5D Mark II 特點:
  • 採用 2110 萬像素全片幅 CMOS 影像感應器。
  • 內置 DIGIC 4 影像處理器。
  • 感光度為 ISO 100 - 6400,可擴展至 ISO 50-25600。
  • 支援 Full HD 全高清(1920x1080 @ 30fps)H.264 MPEG-4 影片拍攝。
  • 設有 3.5mm MIC 輸入端子。
  • 使用 92 萬像素的闊視角 3.0 吋 VGA 級 LCD。
  • 明亮的 0.71x 觀景窗,提供 98% 觀景窗視野率。
  • 可更換對焦屏。
  • 連拍每秒 3.9 張,一次最多拍攝 78 張 / 310 張 JPEG (需配合 UDMA CF) 或 14 張 RAW,支援 E-TTL II 高速閃燈同步。
  • 設有 3 種 RAW 格式選擇 (RAW、sRAW1、sRAW2)。
  • 內置 EOS 綜合除塵系統。
  • 內置暗角修正功能。
  • 每個色頻具有 14-bit 的層次。
  • 配備 35 區測光系統。
  • 採用 9 點對焦系統,並設有 6 個輔助對焦點。
  • 支援 Live View ,支援人面對焦功能。
  • 最高 1/8000 秒快門速度,最高閃燈同步速度為 1/200 秒。
  • 內置自動亮度優化功能。
  • 設有 HDMI 輸出。
  • 快門耐用度達到 15 萬次。
  • 防塵防水滴機身設計。
  • 設有照片風格 (Picture Style) 功能。
  • 採用 LP-E6 專用鋰電池。
  • 支援 CF I/II 記憶卡,可對應 UDMA (Ultra DMA) 高速 CF 規格。
  • 尺寸︰152 x 114 x 75 mm
  • 重量:810g

>> 即是意味著我部5D可以用多三年喇 ~~ Yeah !!!

有5D 就唔駛諗,無的話...
無的話......入5D囉
我搭 5C 返屋企. ...
睇價錢,兩皮野左右可以積極考慮,同埋可以完美配合在下支24-105....之後再入埋16-35同135......成份bonus冇晒
原帖由 Kendall_One 於 2008-10-7 16:12 發表
睇價錢,兩皮野左右可以積極考慮,同埋可以完美配合在下支24-105....之後再入埋16-35同135......成份bonus冇晒

咁又係呀... 兩皮以下真係入得過… 不過我點都會等下先入… 因為無錢!![:24:]
唔緊要,你可以選擇分期架麻
原帖由 wongfai 於 2008-9-18 18:41 發表
我搭 5C 返屋企. ...

[:29:] 你9唔搭8添呀!
咦… 呢個function 好似幾好啵!

顯示了電池餘下幾多,又有shuttle count睇,仲可以睇埋粒電有冇死 or 係唔係死咁半… very good!!!!!
剩係睇到隻綠豬 + HD720P,即係乜?!
個網站唔可以直接link相… 該死… 已經d/l 左d相放上來!
ths!!
原帖由 Homan 於 2008-10-22 14:59 發表
咦… 呢個function 好似幾好啵!

顯示了電池餘下幾多,又有shuttle count睇,仲可以睇埋粒電有冇死 or 係唔係死咁半… very good!!!!!

唔錯唔錯!d按掣唔駛好似50D咁擺係個mon下面。
原帖由 Homan 於 2008-10-28 12:56 發表
http://www.usa.canon.com/dlc/controller?act=GetArticleAct&articleID=2326#5Dinfo

好正!短片及照片!

PK!睇完條LINK中左毒添.......
係時侯搵下李版主傾傾,佢都心動喎!!!
原帖由 c_Foo 於 2008-10-29 09:59 發表
係時侯搵下李版主傾傾,佢都心動喎!!!

點會唔心動o者?
不過要傾唔係搵我,係搵對兄弟傾下就真…
嘩 ~~ 嚇親我!!! 覆得快過MSN喎 ~~
原帖由 Homan 於 2008-10-29 10:01 發表

點會唔心動o者?
不過要傾唔係搵我,係搵對兄弟傾下就真…

係!有鐵人兄弟,唔駛再俾卡數控制。