登記成會員
搜索
查看: 4151|回復: 9

Samsung Galaxy S II 出場!

登記成為會員,看更多精采內容!

您需要 登錄 才可以下載或查看,沒有賬號?登記成會員

Samsung在 MWC上的旗艦智能型手機GalaxyS II 正式現身,這款Samsung家的最新機王搭載了超大的4.27吋 SuperAMOLED Plus 屏幕,分辨率800x 480,主相機一樣為八百萬畫素,也可錄制1080p影片,視訊鏡頭則為兩百萬畫素;OS 是 Android2.3 Gingerbread,最薄處厚度僅8.49mm,是目前為止最薄的智慧型手機。

Samsung在處理器方面亦表現了野心,這一次的核心是自家貨,應該就是傳聞中的Exynos。

相信Samsung不會等待蘋果或其他主要對手的動靜,會在很快的將來就把SII推出上市。來一招敵欲動,我先動!

不過呢,上次拎我部從未開過部Blu-ray上去朗朗坊三zone維修,我見十個有九個都拎部手機去維修,等十個係拎notebook去維修。以前買過一部dc,真係....。所以本人對三zone牌有保留。我部Blu-ray都係親戚係bestbuy買既套餐其中一件,佢送比我。
回復 2# willywong

我部「三鬆碌扑」用左年半,剛剛有d問題… 按住shift來打字有時無反應...
唔知整甘唔甘呢?
Samsung 的質素依我所見係眾品牌中最差,舉例,我學校課室響唔同時間採購不同牌子嘅 LCD TV (40-60") 響課室用,而學校十分粗用,一般由晨早用到晚上 9-10pm。有三部Samsung LCD 電視大約玩咗 3 個月就一齊壞 (畫面跳格),亦有 2 部 input 壞咗,因此我地有一句說話:買時誇啦啦,用落小喇叭
LCD Tv 長開的話,聽講好多都會用panasonic

btw, 回到正題,我用過部galaxy s 1代,最差係影相,個白平衡同iPhone 一比,高下立見.
回復  willywong

我部「三鬆碌扑」用左年半,剛剛有d問題… 按住shift來打字有時無反應...
唔知整甘唔甘 ...
Homan 發表於 15-2-2011 03:46 PM

你用野都可以用左年半先壞 ???
回復 6# wongfai

奇蹟奇蹟, 燒豬環神, 全大笪地唱飲
得罪講句,我領教過三zone某內部一眾人任,都係一流
回復 6# wongfai

係囉. 所以3ZONE可能算襟用啦!

三叔D 野真係麻麻..小弟第一部MP3機就係三叔,當時佢個CS仲未係旺角,要去到香港仔整,放低幾日先CHECK到話PARTS要係廠運番來..結果半個月後先換部新機比我(我相信個CS話PARTS係廠係用左拖字訣...)<br>所以果陣時李生你買左三叔NB我都有D奇怪..<br><br>講最牛B既Android機,可以留意下部無得撈啦ARTIX<br>竟有樣好突破既賣點,手機底座(插部手機入去,可以行手機內既OS,基本上呢個底座係一部NETBOOK仔來),不過呢部野香港唔會出,要靠水貨佬入手。
請睇睇呢條片

http://www.youtube.com/watch?v=mWEvWYbxLEo&feature=player_embedded